3 Nisan 2014 Perşembe

BEN’İ BIRAK HAYY’A UYAN


Ay İkizler Burcu’nda hareket ediyor… Bilgi, iletişim ve haberleşmenin ivme kazandığı günlerdeyiz. Pazarlama, tanıtım ve reklam yapmak istediğimiz şeyleri rahatlıkla tanıtabiliriz. Her bilgiyi anlamaya ve öğrenmeye çalışırız. Bu etkileşimde yüzeysellik etkisi görülebilir. Bu sebeple, konuları ve bilgiyi biraz ondan biraz bundan öğrenmeye çalışmak sorun ve sıkıntılara sebep olabilir. İletişimin abartılı boyutlarda olması zaman zaman dedikodu ve yanlış anlamalara sebebiyet verir. Yazışma ve sözleşmeleri dikkatli okumakta fayda vardır. Aşırı mantıklı davranışlar sergileyebiliriz. Bu sebeple, karşımızdaki kişilere karşı empatik olamayabiliriz. Omuz, kollar, eller, üst solunum yolları ve bronşlar hassasiyet kazanacaktır. Romatizmal ağrılar baş gösterebilir. Sağlıklı yağ ve potasyum kullanımı bu evrede size fayda sağlayacaktır.

Merkür/Satürn 120’lik açısı iletişim konusunda ciddi, kararlı ve emin adımlar atacağımıza işaret ediyor. Balık/Akrep aksı zihinsel düşünme sisteminde BIRAKMA temayülü vücud bulursa ŞİFA sağlanacağını anlatıyor. Düşüncelerin ÖNEMİ çok büyük(!) Bu evrede kalben istediğiniz, imgelediğiniz her türlü durumun fiziksel alemde(Satürn) görüneceğini söylemek mümkündür. Fettah kuvvesiyle başlayan açılım Kuddüs melekesiyle arınmaya başlayacak sonucunda Hayy esması gereğince sonsuz hayat alanında NEFES almaya başlayacaktır. Bu evrede DİLEK, İSTEK ve DUA ettiğiniz her türlü duruma dikkatle yaklaşın, ağzınızdan çıkan her kelime CÜZ-İ İRADE yoluyla KADERSEL temaları harekete geçirecektir. Hayr konuşalım hayırlara vesile olsun Biiznillah…

Güneş/Pluton 90’lık açısı ruhsal dönüşümün bireysel kimliklerimiz üzerindeki tezahürünü ortaya koyuyor. Yönetici, patron ve otorite konumunda olan kişilerle gerginlik yaşamak mümkündür. Bu evrede uzun yola çıkmak, ani ve efor gerektiren işlere yönelmek ve sinirli tavırlar sergilemek uygun olmayacaktır. BEN zannı iliklerimize kadar bizleri kontrolü altına alacaktır. Bu evrede kalbimizi Rabb kanalına SABİT kılmak önemlidir. Kibir, kendini sürekli haklı görme eğilimi, kaba kuvvet, manipulatif ve baskıcı davranışlar… Bu evrede içerisine düşme tehlikesi yaşayacağımız başlıca kimlik bunalımları, nefs sınavları olacaktır. Bu etkileşime Ay/Venüs arasında meydana gelen 90’lık açıda etki edeceğinden ilişkilerde gerginlik, mücadele ve rekabet gibi etkiler açığa çıkacaktır. Ağzımızdan çıkana çok dikkat etmek gerekiyor. Sonradan pişmanlık duymamak için ‘BİN DÜŞÜNÜP BİR KERE HAREKET ETMEK’ faydalı olacaktır. Ticari faaliyet, sözleşme ve anlaşmalar, toplantı gibi konuları mümkünse bugün içerisinde ele almamak yararımıza olacaktır. Eğer mümkün değilse olabildiğince sakin, anlayışlı ve empati kurarak davranmamız gerekiyor.

Bu evrede aşağıdaki duayı okumanızı öneririm;

7 Ayetü’l Kürsi (sabah-akşam) ile birlikte

“Allâhümme yâa mukallibe'l-kuluub, sebbit kalbii alâa diynike ve taatike'l-islâm”

Manası:

“Ey kalpleri döndüren (kalplere hükmeden) Allâh'ım; benim kalbimi dinin ve İslâmî itâatın üzerine sâbit kıl”

Akşam saatlerinde aktifleşecek Ay/Neptün 90’lık açısı kafa karışıklığı, dağılma etkisi yaratacaktır. İkizler/Balık aksında meydana gelecek olması acele ve yanlış karar alma etkilerini beraberinde getirebilir. Olayları objektif, olduğu gibi görme eğiliminde olmak fayda sağlayacaktır. Yukarda bahsettiğim duayı okumak bu etkiyi olabildiğince dengeleyecektir. Bu etkileşim sanatsal çalışmalar yapan kişiler için YARATICI enerjilerini açığa çıkartacakları olumlu bir etki yaratması açısından uygundur. Bu enerjiyi aktive edecek hayal gücü, imgeleme ve olumlu düşünme gibi İMAJİNASYON ÇALIŞMALARI yapabilirsiniz.

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.

Sevgiler,

Güçlü Metin

‘Dua ve Zikir’ hakkında detaylı bilgi için:
http://www.ahmedhulusi.org/kitap/duavezikir/