18 Şubat 2014 Salı

ZOR OLAN TEPKİLERİ DÜZENLEMEK…

Ay Terazi Burcu’nda hareket ediyor… İlişkiler, başkalarına olan davranış şeklimiz ön plana çıkacaktır. İlişkiler konusunda belli bir dengeyi tutturmak önem kazanacaktır. Hem kendimiz hem başkalarıyla olan ilişkilerimiz sınanacaktır. Sürekli olarak ‘karar alma’ mekanizması ön planda olacağından psikolojik dengeleri kaybetme riski oldukça yüksektir. HAK duygusu çok önemlidir. Bu evrede böbrek hassasiyeti gelişebilir. Aşırı keyif düşkünlüğü ve tatlı yemeğe meyil gözükebilir. Abartılı keyiflerden uzak olmakta fayda vardır. Şeker ve karbonhidrat alımında denge sağlamak oldukça önemlidir.
 
Ay/Jüpiter 90’lık abartılı, bencil ve kibirli tavırlar ortaya konabilir. İlişkiler ciddi bir sınamadan geçecektir. Zira karar alma mekanizmasında BEN egosu çok ön plana çıkabilir. İlişkiler tek taraflı yaşanmaz her zaman karşımızdaki kişinin fikir, duygu ve düşüncelerini dinlemek gerekir. Bunları saldırı olarak algılayabilir yada kişisel hakaret noktasında anlamlandırabiliriz. Diğer bir uçta ise; abartılı söz ve vaatler verebilir, sonrasında pişmanlık duyabiliriz. DENGE çok önemlidir. İnanç ve düşüncelerimizi karşımızdaki kişilere kabul ettirme çabası FANATİK boyutlara varabilir. Aşırı para harcama, kaldırabileceğimizin üstünde borçlara girmek bu evrede çok fazla görülebilir, temkinli olun. Borç isteyen kişilere bu evrede borç vermekte aynı şekilde sonrasında pişmanlık yaratabilir. Yengeç-Terazi aksı ev ve aile ilişkilerinde abartılı fikirsel tartışmaların, kuşak çatışmaları yaşanabileceğine işaret ediyor. Boşanma kararı alabilir, sonrasında pişman olabilirsiniz. Anlık ve abartılı tutumlardan uzak durunuz.
 
Ay/Uranüs 180’lik açısı ani kopuş, çalkantılı durumları beraberinde getirecektir. Anlık, fevri çıkışlar, kurulu bir düzenin aniden yıkılması ve özgürlük isteği bu evrenin en belirgin özelliğidir. Bunun geçici bir etki olduğunu, suların dalgalandıktan sonra durulduğunu unutmamakta fayda vardır. Terazi-Koç aksı evlilik, ilişki ve ortaklık noktasında ani kopuş ve yol ayrımları yaşanabileceğine işaret ediyor. Temkinli olunuz, dolduruşa gelmeyiniz.
 
Ay/Pluton 90’lık açısı baskı, şiddet ve yok etme isteği yaratacaktır. Üzerinizde ciddi bir baskı ve zorlanma hissedebilirsiniz. Gerginlik hat safhaya ulaşacaktır. Pluton, yok edici ve dönüştürücü bir enerjidir. Terazi-Oğlak aksında gerçekleşecek bu etkileşim ilişkinizde süregelen sorun, problem ve gerginlikleri su yüzüne çıkartacaktır. İlişkinizi YENİDEN YAPILANDIRACAKTIR. Psikolojik düzeyde bastırılmış öfke ve kin duyguları acıtıcı, iğneleyici sözlerle açığa çıkabilir. Bunu özel ilişkiler anlamında değil; ortak yada yakın arkadaşınızla olan ilişkiniz anlamında da değerlendirebilirsiniz. Kahhar esması zorlayıcı bir yapılandırma şeklinde süregelen sorunların ölümüne sebebiyet verecektir. Ani kararlardan uzak olmakta fayda görüyorum.
 
Türkiye açısında bakarsak; etnik, toplumsal olaylarda hareketlenme meydana gelebilir. Yönetici ilgilendiren konularda bazı gelişmeler yaşanabileceği gibi halkın üzerinde baskı oluşturacak bazı gelişmeler kitlesel bazı olayların başlangıcına neden olabilir. Yukarda saydığım gezegen etkileşimleri ‘kollektif’ bazda bazı durumların ortaya çıkışına işaret ediyor. Yönetimde önemli değişiklik ve kararlar halk içerisinde huzursuz enerjiler yaratabilir.
 
Günün genel etkileri ZORLAYICI enerjiler taşıyor. Bilinç farkındalığı nispetinde yaşanacak bir takım durumlar söz konusu olacaktır. Bu FARKINDALIK duruma verdiğiniz tepkilerin doğruluk ve teslimiyetiyle hayra doğru dönüşecektir.
 
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.
 
Sevgiler,
Güçlü Metin