19 Şubat 2014 Çarşamba

ANLATIYORUM ANLAMIYORLAR GÜNÜ

Ay Terazi Burcu’nda hareket ediyor… İlişkiler, başkalarına olan davranış şeklimiz ön plana çıkacaktır. İlişkiler konusunda belli bir dengeyi tutturmak önem kazanacaktır. Hem kendimiz hem başkalarıyla olan ilişkilerimiz sınanacaktır.
 
Sürekli olarak ‘karar alma’ mekanizması ön planda olacağından psikolojik dengeleri kaybetme riski oldukça yüksektir. HAK duygusu çok önemlidir. Bu evrede böbrek hassasiyeti gelişebilir. Aşırı keyfe düşkünlük ve tatlı yemeğe meyil artabilir. Abartılı keyiflerden uzak olmakta fayda vardır. Şeker ve karbonhidrat alımında denge sağlamak oldukça önemlidir.
 
Ay/Venüs 90’lık açısı ilişkilerde zorlanma ve gerginlik etkisi yaratacaktır. Eşiniz yada sevgilinizle ilgili mücadele ve rekabet enerjisi ortaya çıkabilir. Terazi-Oğlak aksı ilişkileri YENİDEN YAPILANDIRMA etkisi yaratacaktır. Burada Mars etkili zorlayıcı bir enerji söz konusu olduğundan tartışma, yanlış anlama ve BEN egosu ön planda olabilir. Gökyüzün bu aralar hasıraltı edilmiş sorunları gündeme getiriyor. Aslında iyi oluyor çünkü konuşulmayan, gün yüzüne çıkmayan her türlü sorun daha sonra bambaşka bir şekilde ortaya çıkabiliyor. Huzursuzluk ve ayrılıklara sebep olabiliyor. Bazen kaliteli bir yalnızlık sorunlu bir ilişkiden daha hayırlı olabilir. Bunun kararını FARKINDALIK ölçüsünde Cüz-i İrade kullanarak kişiler kendileri veriyor. Bu etkileşim VAR OLAN ortaklaşa işlerin, kazanılan finansal kuvvetin ve aşırı lüks tüketimin kişiye olan zararlarına dikkat çekecektir. Zira ‘aşırı’ kavramı Venüs’le örtüşür. Aşırı zevk ve keyif düşkünlüğü kişilere uzun vadede zarar verir. Burada Oğlak Venüs bazı sorunları ciddiye alarak, hesaplı bir şekilde çözüme ulaştıracak pratik etkiler sunacaktır.
 
Ay/Merkür 120’lik açısı iletişim konusunda olumlu etkiler yaratacaktır. Sözleşme, toplantı, görüşme ve yazılı, sözlü anlaşmalar için uygun etkiler olmasına rağmen Merkür Rx etkisini göz ardı etmeden tedbirli davranmakta fayda vardır. Terazi-Kova aksı adalet ve vicdan etkileşimini dengeye getirecektir. Sosyalleşme ve sıradışı iletişim yolları bulmak için uygun etkiler var. Sabah saatlerinde meydana gelen Ay/Venüs karesi enerjisinin bittiği öğlen saatlerinde ortaya çıkan bu etkileşim bozulan ilişkilerin düzeltilmesi için Merkür Rx etkisiyle YENİDEN bir fırsat sunacaktır.
 
Ay/Mars kavuşum enerjisi ani, hareketli ve enerjik bir ruh haline işaret ediyor. Adrenalini yükselterek enerji kazandıracağından tez canlılık verecektir. Bu durum ani kaza ve sakarlıklara sebebiyet verebilir. Sakinliği korumakta fayda var. Sağlık konusunda hassasiyet etkisi artabilir zira böbrekler, aşırı şeker ve alkol tüketimine bağlı insülin sorunları ortaya çıkabilir. Ateşli iltihaplar ve apseler meydana gelebilir. Baharatlı yiyecekler ve etten sakınmakta fayda var.
 
Merkür Günü olarak ifade edilen Çarşamba kollektif etkilere sahip olan günün yöneticisi Merkür gezegenini etkileyen Satürn sebebiyle iletişim sorunları, yanlış anlaşılma, gecikme, ertelenme ve kendini ifade etmekte zorlanma etkisi yaratacaktır. Akşam saatleri nispeten rahat akan bir enerjiden söz edebiliriz.
 
Merkür Günü iletişim sorunlarını düzenlemek için Fettah ve Basıt esması çalışılabilir. Dengeli bir zihinsel aktivasyona yardım edecektir.
 
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.
 
Sevgiler,
Güçlü Metin