31 Ocak 2014 Cuma

KENDİME YENİ BİR ‘BEN’ LAZIM

Ay Kova Burcu’nda hareket ediyor… Sıradışı, bağımsız, alternatif yollar arama dürtüsüyle hareket edeceğimiz etkiler hayat alanımıza giriyor. Bireysel hareket etmenin ötesine geçerek kollektif hareket alanları yaratma etkisi yoğunlaşır. BEN KİMİM? KENDİMİ NASIL İFADE ETMELİYİM? sorusuna yanıt bulacağınız algısal farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Anarşist bir ruh bu etkileşimin temel karakteristiğidir.
 
Yeniay enerjisi Kova Burcu’nda meydana geliyor. Burada biraz açıklama yapmak isterim. Zira yoğun Kova stelyumuna sahip bir astrolog olarak Kova’yı bilir, tanır, anlar ve anlatırım :) Yeniay’da Ay hiçbir şekilde görünür bir etki sunmaz. Dolayısıyla bu evrede alınacak kararlar netlik, belirginlik taşımayacağı gibi ani alınacak kararlar pişmanlıklara sebebiyet verebilir. Yeniay bana herzaman YENİ DOĞAN bir bebek enerjisi gibi görünür. Etrafına müthiş bir merak, ilgi ve alakayla yaklaşan bir enerji. Bu sebeple, güdüsel olarak kollektif hareket etme, bir olma arzusunuz yoğun olarak yaşanacağını rahatlıkla söylemek mümkündür. Entellektüel, araştırmacı ve her hareketinde toplum yada en azından yaşadığı çevreyi önemseyen bir yapı sergilememiz mümkündür. Alınacak kararların DEVRİMCİ BİR DON KİŞOT’un değirmenlere karşı savaşması misali özgür, sıradışı ve ‘HEP YEK HEP TEK BAŞINA’ etkisi taşıdığını söylemek doğru olacaktır. Özetle; KENDİME YENİ BİR ‘BEN’ LAZIM sözü bu durumu yeterince anlatıyor.
 
Günün genel gezegen etkilerine bakacak olursak;
 
Ay/Satürn 90′lık açısı depresif, karamsar ve gecikme enerjisine işaret eder. Ruhsal anlamda kısıtılanmışlık hissetmek söz konusudur. Kova-Akrep aksı ‘Satürn’ etkisiyle geçmişten gelen, hasır altı ettiğimiz durum, olay ve anıları gün yüzüne çıkartabilir. Bu bazen bir duygu, bazen işle ilgili yada hayatımızın her hangi bir alanında ortaya gecikme olarak ortaya çıkabilir. Her halukarda ‘karma’ duygusunun işaret ettiği alana DİKKAT ederek bakmak gerekir. İşin içinde Kova-Akrep varsa; bu etki daha da bir mercek altına alınmalıdır. Zira DEĞİŞMEK-DÖNÜŞÜM işin içindedir. Satürn sayesinde bu etkileşim KALICI bir hal alır. Canınızı sıkan, tekrarlayan duygulara iyice bakın, üzerinde düşünün. Size kızan patronunuza duyduğunuz öfke mi? yoksa geçmişten gelen bir özsaygı yada özdeğer yanılgısı mı? Yada duygusal alanda ilişkinizde yaşadığınız sorunlar mı var? Yoksa bitmesi gereken bir konuyu devam ettirerek kendinize eziyet ettiğiniz için mi sorun yaşıyorsunuz? Olayları göründüğü gibi değil OLDUĞU gibi görmeye çalışın(!)
 
Ay/Mars 120′lik açısı hareketli ve enerjik bir duygu durumuna sebep olacaktır. Zira Satürn’ün yarattığı ‘duygusal travmalara’ ilaç gibi gelecek bir etkileşim yaratacaktır.  Kova-Terazi aksı sorunlara mantık süzgecinden geçerek akılcı ve sıradışı çözümler bulmak yolunda yardımcı olacaktır.
 
Jüpiter/Pluton 180′lik açısı inançlar konusunda abartı ve fanatizm etkisi yaratabilir. Saplantılı olarak tutkunu olduğumuz bir fikir yada düşünce gergin enerjiler ortaya çıkarabilir. Jüpiter’in sembolize ettiği hukuksal ve maddi konularda aynı gergin etkiler ortaya çıkabilir. Şanssızlık saplantısı, abartılı ve boyundan büyük söz, tavır ve tutumlarda bulunmak doğru değildir. Jüpiter, kollektif etkileri olan bir gezegen olması sebebiyle Pluton irtibatıyla abartılı güç çekişmeleri, küresel ekonomik kriz yaratacak baskıcı enerjileri tetikleyebilir.
 
Türkiye açısından incelersek; ortaklaşa gelirler, dış borçlar, vergiler, ölüm ve miras konuları, sigorta ve gizli ilişkilerin gündemi meşgul edeceği etkilerden bahsedebiliriz. Hemen akabinde hareketine devam eden Ay; uluslararası ilişkiler, dini öğeler, eğitim, seyahatler ve hukuksal konularda gelişmeler bekleyebiliriz. Bu etkiler aynı zamanda medya ve yazılı basında gündemi meşgul eden enteresan durumların açığa çıkacağını gösteriyor. Zira Yeniay enerjisi Ay’ın ‘görünür’ hale gelmesiyle (12 derece kadar uzaklaştıkça) tüm bahsettiğim durumların sosyal medya ve televizyonda(Kova Yeniay) ortaya döküleceğini açıkça belirtiyor.
 
Akşam saatlerinde saat 18.00 civarı Ay Boşluk’a girecektir. Yeni başlangıçlar için uygun bir zaman dilimi değildir. Süregelen işleri devam ettirmek, anlaşma, sözleşme ve yeni tanışma gibi durumları sonraki bir zaman ertelemek uygun olacaktır.
 
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.
 
Sevgiler,
Güçlü Metin