5 Aralık 2013 Perşembe

DUYGULARA ‘ES’ VERDİM…

Ay-Pluton kavuşumu sınırsızlığın sınırlarında dolaşan naciz vucutlar misali tehlike ve korkuyu hayatlarımıza yansıtacaktır. Kalbi endişelerin karanlık deryasında ÖLÜM ve YAŞAM arasında ince sınır çizgisi gibidir Pluton etkileri… Ölümü tadan kişi yaşam denen sonlu sınırsızlıkta fiziksel bedenselliğin bitişiyle yüzleşerek yeniden doğumun dolayısıyla NEFES’in tadına varır. Nefes kadar var’OL’duğun Dünya Hayatı’nda sayılı Hu’ların çevresinde yaşamaya çalışırız.
 
Pluton kavuşumunda hayatın Hu dediğimiz anlarına bir ES verir. Duygusal yıpranma, zorlanma hissederiz. Hislerimiz derin bir kuyu dibine atılmış halde bekler. Bir yudum nefes almak için kıvranan, can çekişen insanların haline benzer hallerimiz. Hallerin halleri, kalbin yeniden doğumu misali gerçeklere kanat çırpar. Kadınlar üzerinde zorlanma enerjisini beraberinde getirecek bir etkiye sahiptir.
 
Oğlak Burcu’nda meydana gelen bu kavuşum 2.dekanat ve Jüpiter etkisinde bir kavuşuma işaret etmesi açısından manidardır. Bu etkiyle İNANÇ temasına işaret ediyor olması ilerleyen günlerde inanç, vicdan ve felsefe, din sorgulamaları yoğun olarak yaşanacaktır. Yanlış ve basmakalıp görüşler kökten ve geri dönüşümü olmayan bir şekilde mutasyona uğrayacaktır.
 
Tema Jüpiter, Burç Oğlak olması Ay’ın halkı temsil etmesi ise; ‘devleti ilgilendiren hukuki süreçlerde halkın vicdan ve inanç değerleri kökten bir şekilde elemine edilecek’ yada inancın halk üzerindeki YIKICI etkisi olarak yorumlamakta mümkündür.
 
Ay-Satürn 60’lık açısı denge ve sakinlik getirecek gibi görünse dahi karamsarlık ve depresif bir ruh hali yüksek olacaktır. Satürn ‘duygusal sağaltım’ enerjisini dengeleyerek ani çıkış ve depresif nöbetlerin içsel şekilde atlatmaya yardımcı olacaktır. Sabır esmasının yoğun olarak yaşanacağını söylemek mümkündür.
 
Akşam saatlerine doğru rahatlayacak etkiyle Ay-Venüs kavuşumu yaşanacaktır. İlişkilerde ahenk ve uyum yaşanacağını kısmen dahi olsa söyleyebilirim. Kavuşum enerjisi ahenk katmayabilir. Çünkü, Oğlak Burcu aşk ve ilişki için soğuk etkilere sahiptir. Bugün mesafe, uzaklık ve ciddiyet temaları oldukça yüksek. Zira, Jüpiter-Ay karşıtlığı abartılı etki verecektir. Mesafe ve ciddiyeti abartabiliriz. Yada fazlasıyla Oğlak’ın ‘öncü’ tarafını kullanarak ‘maddesel’ boyutta keyif veren ilişkilere düşünmeden başlayabiliriz. Denge ve uyum her zaman önemlidir.
 
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.
Sevgiler,
Güçlü Metin