16 Aralık 2013 Pazartesi

BOŞ TENEKE ÇOK SES ÇIKARTIR

İKİZLER AY’I VE YAY MERKÜR’Ü 180’LİK :)
Ay İkizler Burcu’nda hareketine devam ederken iletişim ve haberleşme konuları gündemde olacaktır. Zira Sıcak+Nemli bir burçta hareket eden Ay değişken yapısıyla iletişim zemininin kaygan zeminde ilerleyeceğini anlatıyor. Söylenen sözler, yapılan anlaşmalar ve ticari işlerde DİKKAT etmenizi öneririm. Pazarlama, reklam ve tanıtım gibi işlerde yoğunluk yaşanabilir.
 
Ay-Merkür 180’lik açısı iletişim konuların sorunlara işaret ediyor. Haberleşme, pazarlama, tanıtım, reklam konularında zorluk ve kısıtlanma etkisine işaret ediyor. Sözlerimiz yanlış anlaşılabilir yada biz başkalarını yanlış anlayabiliriz. Yazılı veya sözlü her türlü anlaşmada gecikme veya sıkıntılar yaşanabilir. Karşıtlık etkilerini severim. Çünkü duruma netlik kazandırır. İkizler-Yay aksında gerçekleşen bir 180’lik olması ‘değişken’ temalara işaret ediyor. Dedikodu ve iftira temaları açığa çıkabilir. Zorlu bir ‘karşıt’ açı değil anlayacağınız. Fakat boş ve asılsız konular gündemde olacaktır gerek genel gerekse bireysel hayatlarımızda. Basın, yayın ve medya organlarında gizli, saklı bir durum ortaya çıkabilir.
 
Ay-Uranüs 60’lık sıradışı, aniden gelişen olayların habercisi durumunda. Dolunay’a yaklaştığımız bugünlerde medyada ciddi bir skandal patlak verebilir. Gerçekliği net olmasa dahi gündemi uzun süre işgal edeceğini söyleyebiliriz. Bireysel anlamda sıradışı duygusal reaksiyonlar, yalan yanlış haberler ve dedikoducu kişilerin sözlerine DİKKAT!
 
Dedikodu, haset ve kıskançlık Rabbin bizlere haram kıldığı kötü alışkanlıklardır. Zira işi gücü olmayan insanlar ‘Boş Teneke Çok Ses Çıkartır’ misali zamanlarını dedikodu ve gıybetle geçirirler. Allah ıslah etsin! Gökyüzünde meydana gelen bu etkileşim üzerine söylemek isterim ki; Yaradan’ın birlik, dirlik ve düzeninden asla uzak kalmayalım. Kalbimizin pası ve kirini iyi niyetli düşünerek dua ile temizleyelim. Sevgi, dirlik ve düzen her daim bizlerle olsun. Dedikodu ve iftiraya muhatap edildiğiniz takdirde mutlaka işi Allah’a havale edin. O gerekeni yapar.
 
Konuyla ilgili olarak; Üstad Ahmed Hulusi’nin ‘Dua ve Zikir’ kitabından bir dua önermek isterim herkese
“Allâhumme inna nes’eluke min hayri ma seeleke minhu nebiyyuke Muhammedun ve eûzü bike min şerri mesteaze minhu nebiyyuke sallallâhu aleyhi ve sellem, ve ente MÜSTEAN!..”
Anlamı:
“Allâh’ım Nebin Muhammed AleyhisSelâm hayırdan neler istemişse senden ben de onları isterim; şerrden nelerden sığınmışsa sana, ben de onlardan sana sığınırım… MÜSTEAN (yardım istenilen – yardım eden) sensin!”
 
En güzele emanet olun hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim…
 
NOT: DOLUNAY’IN GENEL ve BURÇLARA GÖRE ETKİLERİ YARIN SİZLERLE OLACAK!
 
Sevgiler,
Güçlü Metin