17 Aralık 2013 Salı

17 ARALIK İKİZLER BURCU’NDA DOLUNAY (GENEL&ÜLKE&BURÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ)

GENEL ETKİLER

17 Aralık İkizler Burcu’nda saat 11.29 itibariyle Dolunay meydana geliyor. Dolunaylar olayların ‘aşikar’ olduğu zaman dilimleridir. Zira bu evrede kişiler bastırılmış, sakladıkları ve gizledikleri tüm duygusal potansiyellerini açıkça ortaya koyarlar. İstanbul anına göre çıkartılan haritayla İkizler Burcu’nda gerçekleşen bu Dolun’ay’ın etkilerini hep birlikte inceleyelim.
 
An haritasında Yükselen Burç’ta Balık’ın yerleşimiyle duygusal duyarlılık, aşkınlık ve merhamet hissiyle kuşatıldığımızı söyleyebiliriz. Zira Balık aynı zamanda ‘mistik’ her türlü konuyla, bilinçaltı ve psikolojiyle doğrudan ilişkilidir. Şiron ve Neptün’ün 1.evde yerleşmesiyle şifalanmasını istediğimiz sorunlarımızla yüzleşerek, çözüm yolları aramak için harekete geçeceğimizi anlatıyor. Bu Dolunay’la birlikte mistik bilinçaltı ve karmik bir takım öğelerin açığa çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ruhsallığın, irrasyonel konuların, dinin ötesinde BİRLİK bilincinin, şifa enerjisinin ortaya çıkarak kendini göstereceğini söylemek isterim. Yöneticisi Jüpiter’in Yengeç Burcu’nda yerleşiyor olması bahsettiğim konuların altını birkez daha çizerken geçmişten getirdiğimiz, içsel durumların ŞİFA sürecine gireceğini açıkça anlatıyor. Jüpiter aynı zamanda 5.evde yerleşerek ŞİFA sürecinin doğumuna işaret ediyor. Geçmişten getirmiş olduğumuz kırgınlık, küskünlük, sıkıntı, üzüntü, dert, tasa, ters giden konular vs… gibi her türlü temanın Rabbin ‘ŞAFİ’ sıfatı gereği şifalanacağını söyleyebiliriz. Dolunay’ın İkizler Burcu’nda 4.evde gerçekleşiyor olması içsel bir sürece işaret ediyor. Genetik kodlarımızdan gelen şifrelenmiş bilgi ortaya çıkarak sorunlara ÇÖZÜM getirecektir. Yöneticisi Merkür’ün Yay Burcu’nda yerleşmesi yüzeysel bir bilginin dışında derinleşen, genişleyen ve kültürel çoksesliliğin pınarından süzülüp gelen bir genişleme seyri göstereceğini anlatıyor. Yüksek eğitim, seyahatler, basın-yayın organları, medya gibi alanlarda ciddi gelişmelere işaret ediyor. Dünya İnsanı olabilmek için harekete geçebilir, bilgiyi sorunlara ÇÖZÜM üretecek şekilde kendi çözümlerimize entegre edebiliriz. Entegrasyon sürecindeyiz; tek bir bilgi, tek bir kaynak, tek bir çözüm yok! Farklı bilgi ve eskiye entegre edilecek genişleyen, sürekli bir bilgi kanalına doğru adım atıyoruz.
 
ÜLKE GENELİNDE ETKİLERİ
 
12.evdeki natal Ay’la irtibat halinde olan Dolunay’ın natal Merkür ve Satürn’den 120’lik alması hapishane, gizli saklı konular, hastanelerle ilgili durumları meydana getirebilir. Terazi-İkizler aksında meydana gelmesi hapishane, tutuklanma gibi konuların sonucunu doğurabilir. 12.ev temasıyla ilişkili olarak gizli ilişkiler ortaya çıkabilir. Karmik olarak ülke genelinde zorlayıcı bir ŞİFA sürecine girdiğimizi söyleyebilirim. 12.ev temaları ülkenin genel korkularını(Satürn) temizleme zamanlarında olduğunu söyleyebiliriz. Söylenmeyenlerin söyleneceği, konuşulmayanın konuşulacağı bir döneme giriyoruz. Uranüs-Mars karşıtlığı ülke haritasında net şekilde kendini ortaya koyarak sıradışı hareketlerin, huzursuzluk ve anarşinin yeniden ortaya çıkacağı koşulları gündeme getiriyor. Dolunay’la birlikte pek çok gizli durum ortaya çıkacağından ülke gündemi ciddi şekilde değişecektir. 4-10 aksı meydana gelen açılanma(Uranüs-Mars 180’lik) yönetim ve muhalefet arasında ciddi bir gerginliği doğuracaktır. Bu aynı zamanda, yer altı hareketleri, doğal felaketler olarak yorumlanabilir. Temkin zamanlarına giriyoruz…
 
BURÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
 
(Yükselen, Ay ve Öz Burcu’nuzu beraber okumanızı tavsiye ederim)
 
Koç Burcu: Yakın çevre ve kardeşler arasında iletişim hızlanacaktır. Süregelen konular varsa nihai bir sonuç yaşanacaktır. Yüksek eğitim, yurtdışı, eğitim, yayıncılık, hukuk konularında girişimleriniz sonuçlanacaktır. Uzun süreli bir seyahat planınız varsa gerçekleşme şansı oldukça yüksektir.
 
Boğa Burcu: Sahip olduğunuz yetenek ve değerleri iletişim yoluyla geliştireceğiniz durumlar meydana gelebilir. İletişim kabiliyetinizi maddi kazanca dönüştürebilirsiniz. Kredi, vergi, borç, miras ve alacaklarla ilgili ödeme konularında sahip olduğunuz maddi kazançları kullanabilirsiniz.
 
İkizler Burcu: Harekete geçeceğiniz bir dönemdesiniz. Uzun süredir girişimde bulunduğunuz ve sonuçlanmayan bir konu aniden nihayete erebilir. İlişkinizle alakalı yeni kararlar alabilir, hayata geçirebilirsiniz. Ortaklık ve sözleşme konuları gündeme gelebilir. Yurtdışı bağlantılı ticari bir iş veya seyahat gündeme gelebilir.
 
Yengeç Burcu: İç dünyanızla ilgili mistik hissedişler, yeni bilgiler keşfedebilirsiniz. Kollektif bilinçaltınızla irtibata geçebilirsiniz. Gündelik hayatınız ve işle alakalı önemli gelişmeler gündeme gelebilir. Çalışma ortamınızdaki kişilerin farklı yönlerini tanıyabilirsiniz. Diyet, sağlıklı beslenme ve egzersize başlama kararı almanız için uygun bir dönemdesiniz.
 
Aslan Burcu: Sosyal çevre ve arkadaşlarınızla ilgili önemli gelişmeler meydana gelebilir. İstediğiniz, dilediğiniz bir konu varsa bunun gerçekleşmesi için hayat alanınızda hareketlenme olabilir. Uzun süredir devam eden bir arkadaşlığı, projeyi yada çalışmayı sonlandırabilirsiniz. Yeni bir aşk filizlenebilir. Yada çocuk sahibi olmakla ilgili bir düşünceniz varsa harekete geçebilirsiniz. Risklerden uzak durun.
 
Başak Burcu: İş ve kariyerle ilgili önemli gelişmeler gündeme gelecektir. Toplum önünde tanınabilirsiniz. Reklam, medya, basın organlarıyla ilgili işiniz takdir toplayabilir, kariyerinizi geliştirebilirsiniz.. Yoğun iş teklifleri olacaktır. Özünüzden gelen yetenekleri değerlendirme zamanları. Aileyle ilgili destek ve olumlu gelişmeler gündemde olacaktır.
 
Terazi Burcu: Yüksek eğitim, basın, yayın, medya, hukuki konularda işleriniz sonuçlanacaktır. İletişim gücünüzün yükseldiği bir döneme girdiniz. Yeni bir Web sitesi açabilir, eğitim alabilirsiniz. Sözleşme ve yazışmalar gündeminizde olacaktır. Yakın çevre ve kardeşlerle ilgili konularda bazı gelişmeler meydana gelebilir. Yakın yerlere yolculuk fırsatları çıkabilir.
 
Akrep Burcu: Beklediğiniz bir alacağınız varsa alabilir, kredi çekmeyi bekliyorsanız onaylanabilir. Maddi kaynaklarınızda ciddi bir gelişme olacaktır. Yeteneklerinizi kullanacağınız bir evreye giriyorsunuz. Sağlıkla alakalı bir ameliyat yada ufak çapta bir operasyon geçirebilirsiniz.
 
Yay Burcu: İkili ilişkiler ve ortaklıklarınızda uzun süredir beklediğiniz bazı şeyler sonuçlanacaktır. Söyledikleriniz anlaşılacak yada siz karşınızdaki kişiyi rahat bir şekilde anlayacaksınız. Sözleşme ve anlaşmalarda temkini elden bırakmayın. Hayatınızda iletişim kabiliyeti yüksek biriyle ilişkiye başlayabilirsiniz.
 
Oğlak Burcu: Gündelik hayatınızda değişimler meydana gelebilir. İşiniz yada çalışma ortamınızı değiştirebilirsiniz. Dedikodu yapılan bir konuyu aniden evren önünüze getirebilir. Siz konudan haberdar olabilirsiniz. Yeni bir evcil hayvan almaya karar verebilirsiniz. Yanınızda çalışan kişilerle ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz.
 
Kova Burcu: Aşk ve ilişkilerle alakalı gelişmeler gündeme gelebilir. Hayatınıza yeni bir aşk girebilir. Yaratıcılığınızı sergilemek isteyebilir, yeni bir hobi edinebilirsiniz. Yeni sosyal gruplara girebilir, güzel arkadaşlıklar edinebilirsiniz. İşinizle alakalı kazançlarınızda artış meydana gelebilir. Hanımlar hamile oldukları haberini alabilir yada çocuğu olanlar evlatlarıyla alakalı güzel gelişmeler yaşayabilirler.
 
Balık Burcu: Aile ve evinizle alakalı konular gündemde olacaktır. Uzun süredir ev almayı yada değiştirmeyi bekliyorsanız fırsatlar karşınıza çıkabilir. Ailenizle alakalı sorunları çözüme ulaştırabilirsiniz. Ailenizle alakalı birinin sağlık problemi ortaya çıkabilir. Bununla ilgili sorumluluk almak zorunda kalabilirsiniz. Kariyerle alakalı güzel gelişmeler, terfiler gündeme gelebilir.
 
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.
 
Sevgiler,
Güçlü Metin