5 Kasım 2013 Salı

SEYYAH ET RUHUNU ALEMLERİ SEYREYLE: AY YAY BURCU'NDA

Ay Yay Burcu’nda seyrine başladığından evrensel boyutta düşünebilecek kapasite açılımı söz konusudur. Zihinsel anlamda geniş perspektiften düşünerek evrensel şuur boyutundan olaylara bakabiliriz. Uzun seyahatlere çıkabiliriz. Farklı kültürlerden insanlarla tanışmak için muazzam uygun zaman dilimleridir. Felsefe, din, ibadet, meditasyon, tefekkür etmek için uygun etkiler mevcuttur.

Bugünün en önemli gezegen haberi ise; Venüs Oğlak Burcu’na geçiyor. Saat 10.52’de burç değiştiren Venüs ilişkilerde ciddiyet ve sağlamlık arayan Oğlak Burcu’na geçerek hepimizi farklı noktalarda sınayacak. Venüs Oğlak Burcu’nda ciddiyet, ağırbaşlılık, mesafe ve soğukluk tabiyatını yaşatacaktır. Gerçekçi olmayan yada ayakları yere sağlam basmayan her türlü ilişki modeli ve yaşam tarzına kısıtlamalar getirecek yada ortadan kaldırarak düzenleyecektir.

Ay-Mars 90’lık açısı agresyon, tepkisellik ve aşırı reaksiyon göstermemize sebep olabilir. Korumacı, duygusal tetiklenmeye yatkın ruh hali içinde olacağımızdan bugünlerde ‘10 düşünüp 1 konuşmak’ iyi olacaktır. Ani hareketin getirisi olarak kazalara sebebiyet verebiliriz. Bu noktada DİKKAT edelim! Anne, kadın ve eş figürleriyle ilgili gerginlikler yaşanabilir. Kadın haklarıyla alakalı konular gündeme gelerek harekete geçilebilir.

Yay-Başak aksında oluşan bu etkileşim geniş(Yay) ve detaylı(Başak) düşünme eğilim yaratacaktır. Duygusal iyimserlik(Yay) Başak Burcu’nun rasyonel gerçekliğiyle aşırı patlamalara sebep olacaktır. Bu evrede uzun süredir araştırmak, incelemek ve detaylarını öğrenmek istediğimiz konularda kitap okuyarak bilgimizi arttırabiliriz. Mars’ın agresif enerjisini ‘olumlu’ kullanarak dışarı aktarmayı bu şekilde sağlayabiliriz.

Ay-Uranüs 120’lik açısı toplumsal anlamda hareket ve devinim yaşanacağına işaret ediyor. Sıradışı fikir ve düşünceler aklımıza gelebilir, toplumsal kurallara başkaldırmak isteyebiliriz. Yay-Koç arasında oluşan bu etkileşim yanlış ahlak ve inanç kalıplarına başkaldırı olarak tezahür edebilir. Akademik bir çalışmaya başlayacaksınız yada bir muhabirseniz kalıpları zorlayan bir fikir geldiyse aklınıza mutlaka DİKKATE alarak üzerinde çalışmaya başlayın(!) Gökler buna uygun etkileri sunuyor. Yurtiçi ve yurtdışı kitlelerin dikkatini çekebilirsiniz.

Ülke astrolojik haritamız açısından bakarsak devlet ve memur yani çalışan kesim ve yönetim arasında tartışmalar oluşabilir. Yasa tasarısı veya düzenlemelere tartışılarak karşı çıkılabilir. Yada devlet sıradışı, beklenmedik bir yasa tasarısı hazırlayarak çalışan kesimi şaşırtabilir.

Ay-Neptün 90’lık dikkatin dağılması, kafa karışıklığı ve hayalkırıklığı etkisi yaratacağından muhtemelen beklenen, ümit edilen durumların gerçekleşmeyeceğine işaret ediyor. İlaç ve sıvı zehirlenmeleri yaşanabileceği gibi sağlık alanında yaşanacak bir kargaşanın ön belirtisi olabilir.

Duygusal anlamda beklentilerin karşılanmadığını düşünebiliriz. Unutmayalım! Neptünyen enerjiler genelde öyle olduğunu ZAN etmemize sebebiyet verirler. Gerçekliğe çekilmiş bir perde misali olaylara puslu ve sisli bir şekilde yaklaşırız.

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.

Sevgiler,
Güçlü Metin