6 Kasım 2013 Çarşamba

EY İNSAN! ‘ED DARR ESMASI SABRA VESİLE OLUR; PERDE KALKAR RUH HAFİFLER.’ ARIN!

Günün genel etkilerinde Ay’ın herhangi bir açılanması söz konusu olmadığından dünyevi konularda belirsizlik hakim olacaktır. Bu evrelerde Ay Yay Burcu temasına uygun olarak araştırma, inceleme, felsefe konularına eğilebiliriz. İyimser bir ruh hali içinde hissedebiliriz. Yeni bir işe başlamak, konuları duygusal süzgeçten ayrı bir perspektiften değerlendirmek oldukça zor olacaktır.

Günün en önemli gelişmesi Güneş-Satürn kavuşumu olacaktır. Bu önemli etkiyle Satürn temaları hayatlarımızda belirgin bir ağırlık, durgunluk ve karamsarlık etkisi yaratacaktır. Satürn ‘korku’ temasının yoğun hissedilmesine sebep olsa da yapılan işlerde kalıcılık, ciddiyet ve kararlılık getirecektir. İşimizde ve hayatımızda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyorsak Satürn kavuşumu bize etki etmeyecektir. Bu evreyi eksik, yarım kalan işler ve sorumlulukların üzerinden geçerek faydalı hale getirebiliriz. Çünkü, Mars 60’lık enerjisi bu kavuşumu destekliyor.

Mars enerjisi bu kararlı yapının sorumluluklar çerçevesinde harekete geçeceğine işaret ediyor. Uzun süredir ödenmeyen faturalar, vergiler, borç ve kredi konularıyla ilgilenebiliriz. Otorite, patron ve baba figürleriyle alakalı baskıcı tutumlar hissedilebilir. Unutmayalım; tüm bu etkiler SORUMSUZ bir davranış modelinin getirileridir(!) Günün genel teması; karamsar ve kuşkucu bir havada geçecektir.

Ay’ın Yay Burcu’nda seyrediyor olması bu havayı az da olsa dağıtabilecek etkiye sahiptir. Vicdan ve sorumluluklar bu evrede önem kazanacaktır. Ülke genelinde gençler, çocuklar ve gündemde olan kişilerle alakalı sıkıntılı haberler gündemi meşgul edebilir. Merkür-Neptün 120’lik açısı Merkür Rx etkisiyle içsel yaratım dinamiklerini harekete geçirebilir. Karamsar ve bastırılmış duygu dünyamızı yaratıcı sanatsal çalışmalarla dışarı vurabiliriz.

İçsel ilerleyen bir Merkür Rx etkisi olduğundan eskiden kalan sözleşme, anlaşma, evlilik ve ortaklığı yeniden gündeme getirebilir. Bu çokta hayırlı olmayacaktır. Yada süregelen bu tarz bir durumu aniden bitirebilir. Yine devam ettirmek için çaba göstermeyin sonuçsuz kalacaktır. Günün genel etkisi Ed Darr esması gereği sıkıntı, darlanma ve zorlanma enerjisi yaratacaktır. Ruhsal daralma ve depresif hissedebiliriz. Allah’ın Ed Darr esması Ya Sabır esmasını aktive edecektir.

Çarşamba günü Merkür günü olması sebebi ve Merkür-Neptün 120’liğinden yola çıkarak şunu söyleyebilirim. Başımıza gelen sıkıntı ve musibet olarak tanımladığımız her türlü durum, olay, kişi ve duygu bizleri ‘BEN’ dediğimiz ham kişiliğimizden kurtararak yüksek bilinç boyutunda arınmamıza yardımcı olacaktır. Nefsimize hoş gelmeyen her türlü durum aslında Yüce Rabbin bizleri unutmadığının bir göstergesidir. Zira, yüce zatlar kendilerine bir sıkıntı ve üzüntü isabet etmediği günlerde ALLAH’a ellerini açarak sıkıntı vermediğinden yakınırlarmış çünkü sıkıntı bizleri nefsani zan ve duygularımızdan arındırıcı özelliğe sahiptir. Bu hafifleme sayesinde Ruh, nefes olur seyreyler alemleri tüm zatıyla ışıklı bir pencerenin nur dolu ekranından sonsuz bir huzur hissiyle.

Her gelenin Allah’tan geldiğine kani olmak ve her olana ham ederek teslim olmak inanan bir kulun en değerli hazinesidir. Satürn etkileşimi olan bu günde sıkıntı, hüzün ve karamsarlık gibi duygulara yada fiziksel gerçeklik boyutunda oluşan her türlü duruma HAMD HALİ içinde olma cesaretini gösterelim. İyiye sevinmeyelim kötüye yerinmeyelim, hepsi O’ndan! Bugünü zikir, tefekkür, meditasyon ve şükür hissine hasıl olarak ciddi çalışmalar içerisinde geçirebiliriz.

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.

Sevgiler,
Güçlü Metin

Esma anlamlarıyla ilgili detaylı bilgi almak isterseniz:
http://www.ahmedhulusi.org/kuran/elesmaulhusna.htm