15 Kasım 2013 Cuma

‘BEN’ ZAN ETTİĞİN HERŞEY ACIYLA DÖNÜŞÜR: URANÜS-PLUTON KARESİ

Günün genelinde ruhsal anlamda baskılanma enerjisinin yoğun olarak hissedileceğini söyleyebilirim. İnancın kuvvetli bir savunma modeli oluşturacağını unutmadan kalbin ve aklın yolundan sapmaması gerektiği, kim ne derse desin ‘iç sese’ kulak vermek gerekir.
 
Ay-Jüpiter 90’lık enerjisiyle başlayan günün ilk saatlerinde YANLIŞ İNANÇ kalıpları ve düşüncelere saplanma etkisi yoğun olabilir. Jüpiter hayatın ‘İyimser’ yönlerini temsil ederken aşırı sahiplenen, milliyetçi ve bulunduğu alanı korumaya çalışan Yengeç Burcu’nda hareket alanı rahatlayacaktır. Buna karşılık; Koç Burcu’nun aşırı mücadeleci, sonunu düşünmeden hareket Ay yerleşimi yüzünden güvenliğini tehdit altında görerek DUYGUSAL GÜVENCE sağlamak için agresif tutumlar sergileyecektir.
Venüs-Pluton kavuşumu Uranüs 90’lık açısıyla ilişkilerde ani bitişleri tetikleyebilir. İlişkilerde karanlık, sinsi, çıkarcı ve ahlaki çöküşlere zemin olacak durumların vuku bulmasına sebep olacaktır. Venüs, her türlü zevk ve keyif veren duruma işaret eder. Oğlak Burcu’nda çok rahat etmez. Zira Oğlak Burcu devlet sistemi ve kurallar ile doğrudan ilişkilidir. Venüs-Pluton kavuşum enerjisinin burada meydana gelmesi devlet yada sistemsel işleyişte bozulma ve ahlaki çöküşlerin meydana çıkacağına işaret ediyor. Venüs-Pluton kavuşumu ve Uranüs arasında 90’lık etkiyle halkın güvenliğini(Ay) etkileyecek durumların ortaya çıkabileceğine işaret ediyor. Sistemin işleyişinde ortaya çıkacak kirli bir takım ilişkiler gündeme gelebilir. Bireysel anlamda ilişkilerde huzursuz ve baskı altında hissedebiliriz. İşlevini yitirmiş her türlü ilişki kalıbı ortadan kalkacaktır. Pluton dokunduğu alanda geri dönüşümsüz metaformoz etkiler yaratır. Eski ve köhnemiş kalıpların yıkılarak(Uranüs) yeniden yapılanma(Pluton) enerjisi yüksek olacaktır.
Koç-Oğlak aksı arasındaki 90’lık mücadele Uranüs-Pluton gibi kitlesel gezegenlerin etkisiyle Dünya ve ülkemizde ciddi olayların gündeme gelebileceğini gösteriyor. Akşam saatlerine kadar devam edecek ‘baskı altında’ kalma hissi psikolojik bir yeniden yapılanma yolunda olduğumuza işaret ediyor. Ruhun tekamül edebilmesi için zaman zaman NEFSİNE zor gelen durumlar yaşaması söz konusu olabilir. Hem kendimiz hem O’nla olan ilişkimizi gözden geçirmek gerekiyor. Kendimize olan samimiyetimiz ölçüsünde yaşayacağımız farkındalık boyutunu yeniden şekillendirme şansımız olacaktır. Bireysel olarak BEN zannı içerisinde O’ndan uzak kalmaya başladığımız her AN egomuzu alarak yerle bir edecektir.
Rabbin en büyük hediyesi sizi yerle bir etmesidir. Çünkü Rab minik tokatlarıyla ‘kul’ olduğumuzu unuttuğumuz zamanlarda bize acizliğimizi hatırlatır. Kalbin ‘ben’ demesinden ALLAH’a sığınmamız gerekir. Tam bu noktada Pluton ve Uranüs’ün böylesine vurgulanması kimliğin yeniden yapılanarak form kazanması sayesinde Cehennem kabulü varsayılan ZAN perdesinin yanarak, fiziksel boyutta BEN zannımız kadar egoya yenik düştüğümüz durumların acısıyla yeniden form kazanmak(Pluton)  ve yeniden Cennet Bilinci’yle Ba’s Olmak durumunu ortaya çıkartacaktır. En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.

Sevgiler,
Güçlü Metin