11 Ekim 2013 Cuma

YA SABIR ÇEKTİREN ZAMANLAR: AY OĞLAK PLUTON’LA KAVUŞUYOR HEMDE AKREP SATÜRN’LE SEKSTİLE!

Ay Oğlak Burcu’nda gezinirken duygularımızın üzerine kalın duvarlar örer. Duyusal ihtiyaçlarımızı ifade ederken zorlanırız. Bu dönemde ev, tarla, gayrimenkul gibi konularda yatırım yapmak oldukça uygun olacaktır. Duygular ve mantık dengesi tutarlı olacağından işlerimizi organize ederken rahat oluruz. Ayrıca, mantık çerçevesinde karar vereceğimiz konulara Ay Oğlak Burcu’ndayken başlarsak organize hareket edebiliriz.
Devlet işleri, soğukkanlılık gerektiren konular, evrak ve uzun mevzuat gerektiren konularda sağlam ve kalıcı adımlar atmamız için yardımcı olacak etkiler mevcuttur. Gelelim günün önemli açılarına! Ay-Satürn arasında meydana gelen destekleyici enerjiler sağlam, kalıcı ve devamlılığı olan işlerde istikrarlı adımlar atılacağını vurguluyor.
Devlet, otorite figürleri ve geleneksel konuların sıkça gündeme geleceğini söyleyebilirim. Karmanın lordu Satürn ZAMAN mefhumuyla doğrudan ilgilidir. Ay-Satürn etkileşimi ‘SABRIN SONU SELAMETTİR’ dedirten, kararlı, mücadele etmemiz için zorlayan etkileri beraberinde getirecektir. Bugün sağlam adımlar atabiliriz.
Ay-Uranüs kollektif hareketin, toplumsal dönüşümün işaretidir. Toplumsal histeri ‘anarşik’ bir boyutta kendini gösterebilir. Devlete, otoriteye, erk ve iktidara ciddi başkaldırılar meydana gelebilir. Zira Ay-Satürn etkisinin böylesine bir Uranüs kontağı alması aynı zamanda devlet ve iktidar sahiplerine gelecek başkaldırıları net şekilde göstermektedir.
En tehlikeli, karanlık etkiyse Ay-Pluton kavuşumu(!) Halk üzerinde yakıcı, yıkıcı ve zorlayıcı enerjiler meydana gelebilir. Halk ciddi bir baskı, tahakküm ve zorlanmayla yüzyüze kalabilir. Ülke haritası açısından bakıldığında dış mihraklar, ülkemizin komşularından gelecek baskıcı, içten içe halkı kışkırtan ve zorlayıcı bir takım durumlar meydana çıkabilir. Halkın karamsarlığı, duygusal sağaltılmışlık erozyonuna uğrayarak yaptığı her türlü durumda kin, nefret ve öfke patlamalarına sebebiyet verebilir.
Bu etkileşim aynı zamanda kadınlara ŞİDDET, BASKI, TECAVÜZ VE TACİZ gibi olayların gündeme geleceğini göstermektedir. Temkinli olmakta fayda var. Bu etkilerin sonrasında adın haklarıyla alakalı yeni yasal(Satürn) düzenlemeler yapılabilir.
Akşam saatlerine doğru Ay-Güneş arasında meydana gelen 90’lık açının etkisiyle iktidar, yönetim, otorite figürleri ve halk arasında ciddi zorlayıcı durumlar vuku bulacak. Bireysel anlamda ikili ilişkilerde mücadele meydana gelebileceği gibi aynı zamanda yönetici, patron veya baba konumunda olan kişilerle çatışmalar yaşanabilir. Kariyerinizle alakalı zorlayan sizi yoran, baskı altına alan bireysel etkiler ortaya çıkabilir. Sosyalleşirken aniden neşeniz kaçabilir veya hayattan keyif almakta zorlanabilirsiniz. Depresif etkiler oldukça baskın şekilde hissediliyor olacaktır.
Ay-Merkür 60’lık açısıyla iletişim anlamında destekleyici enerjiler açığa çıkacaktır. Bireysel ve toplumsal anlamda sözlü ve yazılı ifade etme gücümüz yüksek olacaktır.
Ay-Jüpiter 180’liği tüm bu etkilerin altını kalın harflerle çizerek huzursuz zamanlara işaret ediyor. Toplumsal olarak aşırı milliyetçi, dogmatik, gelenekçi fikirler ve inanç sistemlerinin üzerimizde ciddi baskısını hissedebiliriz. Fanatik olma boyutu sevginin hastalıklı bir versiyonudur. Din, inanç, felsefe gibi konularda uç boyutta tartışmalar ortaya çıkabilir. Fiziksel ve ruhsal sağlığımıza sıkı sıkı sarılalım. Hakkımızı savunmak haksız duruma düşmek değildir. Hakkı hakkıyla savunalım. Aşırılıktan uzak duralım… Zaman en iyi ilaçtır!
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim…
Astrolog,
Güçlü Metin