5 Ekim 2013 Cumartesi

TERAZİ BURCU’NDA YENİAY… BİZ’DEN BEN’E… BEN’DEN O’NA TAPTAZE BİR BAŞLANGIÇ…


Yeniay Zamanı geldi çattı. Ana göre çıkartılmış haritada ASC’de anlı şanlı Aslan Burcu yükseliyor. Ay ve Güneş’in Terazi Burcu’nda bir sevgili misali kavuşuyor. Hasret gidiyorlar.Gelelim bu yeniay bizlere neler vaat ediyor…

Yükselen burcun almuteni olan Güneş’in 2.evde yerleşiyor olması konuyla ilgili bize ilk ipuçlarını... veriyor. Güneş ruhumuzdur, ilahi iradenin Dünya sahnesi üzerinde bizlere üflediği muazzam güçtür. Tüm bu gücün odak noktasının SAHİP OLDUKLARIMIZ konusunda özdeğer yargılarımızı sorgulayacağını söyleyebiliriz. Güneş’in ‘benlik’ vurgusunu yada yapmak istediklerini doğru şekilde sergileyebildiği bir burçta yerleşiyor olmaması konuyu ‘BİZ’ noktasından alarak ‘BEN’ noktasına almamız gerekliliğini vurguluyor.

2.evde yerleşen Güneş’in derece anlamında irdelediğimiz noktada Merkür kıvamında bir ilahi irade çıkıyor. Merkür iletişim tarzımızla doğrudan ilgilidir. Haritada Merkür’ün 3.evde Akrep Burcu’nda yerleşmiş olması hasebiyle zihinsel düşünme tarzımıza işaret etmesi oldukça manidar. Çünkü, Yeniay’ın ruhu ‘iletişim ve düşünme’ biçimimizi yeni bir soluk getirmemiz konusunda ruhsal tekamüle işaret ediyor diyebiliriz.

Sevgili Terazi Güneş’imiz 1.evden geldiği için bu direkt olarak karşımızdaki insanlara olan davranış modellerimizle bağlantılı YENİ kararların altını birkez daha çiziyor. Üstelik 29 derece yükselen Aslan Burcu’nun kavuştuğu REGULUS sabit yıldızı Tanrı’nın verdiği güçleri göstermektedir. Peki biz bu güçleri ne kadar kullanıyoruz? Çünkü gurur, kibir, ego gibi insansı duygusal tezahürlerin başkalarından intikam almak maksadıyla kötüye kullanıma kraliyet yıldızı olan REGULUS’un hoşuna gitmeyecektir. Velhasılkelam bizlere verdiği gücü geri aldığı gibi cezalandıracaktır. Bu YENİAY başkalarına değil kendimize olan SORUMLULUKLARI hatırlama zamanı diyebilirim.

Özdeğerimizi, yeteneklerimizi kaç kere hiçe saydık? Yada kaç kez karşımızdakini kırmamak adına ‘özsaygımızı’ yerle yeksan ettik. Sahip olduklarımıza olan bağlılığımız bizi mutlu etmeye yetmez. Yeniay’la birlikte sahip olduğumuz herşeyi yeniden gözden geçirmek gerekiyor. Yaratım sürecimizin önünde duran tüm gereksiz değer yargılarımızı altüst edeceğini söyleyen Pluton ruhumuzu hedef almış, canımızı acıtarak tüm bu sahte oyunu bozacak. Agresyon ve hareketin gezegeni Mars bizi yolumuzdan çevirecek gizli, tehlikeli, serseri mayın düşmanlara dikkat çekiyor. Bu düşman ‘kendimiz’ olabiliriz. Kişi ne yaparsa kendine yapar.

Geçmişte AFFETMEK ile alakalı sorunlar karşımıza gelecek. İşte bu kilit bir noktaya vurgu yapıyor. Çünkü biraz önce bahsettiğim REGULUS intikam duygusuyla hareket ettiğimiz her türlü konuda bizi sınayacak

Ekim Ayı’nda. Karşımıza türlü şekilli konularda bu durumlar serilecek. Eğer bir kralın soylu davranışı misali karşımızdakini AF yoluna gidersek DOĞRU davranarak yıldızın ödüllerini alacağız. Fakat gücümüzü kullanarak AFFETMEK yerine İNTİKAM yoluna girersek seyreyleyin gümbürtüyü! Verilen tüm imkanların geri alınmasının yanı sıra yıldızın faydalı etkilerinden mahrum kalarak tekamül sürecimizde sahip olmak istediğimiz hatta sahip olmaya çok yaklaştığımız herşeyi kaybedeceğiz. Zor bir süreç(!)

Cehennem’in kapısından ayağımızı uzatıp girmek yada arkayı dönüp Cennet bahçelerine ulaşmak… Hepsi durumlara vereceğiniz TEPKİ ile netleşecek. ‘Ayna olmak gerek kendine seyreylemek gerek alemi’ derim…

Aşağıda burçlara göre hazırlanmış Yeniay etkilerini özetlemek isterim (Öz, yükselen ve ay burcunuzu okumanızı tavsiye ederim)

#koçburcu : ilişkiler konusunda uzun süredir devam eden sorunları noktalama zamanı. Sen değerlisin! Eleştirmeyi bırak ‘DÖNÜŞTÜR’ kendini… Sen bir aynasın karşındaki SEN zaten…

#boğaburcu : seni yoran, üzen ve hayatını çekilmez hale getiren konuları gözden geçir… Bir Sen daha YOK! En değerli şey sağlık ve huzur!

#ikizlerburcu : çocuklarını sev ama önce kendini SEV… aşkını sev ama önce kendini SEV… Eğlen biraz hayatta keyif al! Sen bir MUCİZESİN!

#yengeçburcu : ebeveynlerinle olan konuları gözden geçir… sana geçmişten yük olan kişi ve durumları hayatından eleme zamanı… Hayat bir kapıyı kaparsa mutlaka YENİ bir kapı açar!

#aslanburcu : iletişim şeklini değiştirmelisin… tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır… Çevrendekilerine kızgın olabilirsin ama en büyük erdem AFFETMEK’tir önce Kendini AFFET!

#başakburcu : sahip olduğun herşey önce O’nun… sana ait olan tek bir şey HİÇ’lik… sen inan ve dua et… bolluk, bereket ve huzur hepsi O’ndan… BIRAK, BIRAK, BIRAK… AKIŞINA BIRAK…

#teraziburcu : Başkalarını memnun etmek zorunda değilsin… BEN demeyi GEÇ olmadan ÖĞREN… Seni seven olduğun gibi SEVsin UNUTMA!

#akrepburcu : gizli olan herşey açığa çıkarken kin, nefret ve öfkeyi bir kenara BIRAK! Sadece şükür ve dua et… ya hep hayatında bir yalana şahit olsaydın… gerçeklerin gölgesini kaldırdığı için ALLAH’ı SEV… Akışa bırak çünkü herşey senin HAYRINA!

#yayburcu : arkadaşlarına sevimli görünmek zorunda değilsin… seni sıkan, daran ve üzen kişileri eleme zamanı… yeni arkadaşlar yeni çevreler ve yeni FİKİRLERİ yeşertme ZAMANI!

#oğlakburcu : ‘ya göründüğün gibi ol ya olduğun gibi görün’… bazen istediklerimiz ve yaptıklarımız çelişir… gitmek istediğin yola doğru herşeyi arkanda bırakarak GİTMELİSİN… yolu bilmene gerek yol seni SANA çıkartacaktır!

#kovaburcu : ben dediğin düşünce kalıplarını bırakma zamanı… yol her zaman değişebilir… sabit fikirleri arkada bırakarak yeniliğe gitme zamanı… ‘dünle birlikte gitti cancağızım artık yeni bir şeyler söylemek lazım’… Sen bir DAHİSİN!

#balıkburcu : hep verdin… hep merhamet ettin… bu sözüm garip gelecek fakat şimdi alma zamanı… başkalarından istemeyi ve kaynağın kaynağının O olduğunu deneyimleme zamanı…
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim….#astroloji #burçlar
Astrolog
Güçlü Metin