31 Ekim 2013 Perşembe

SAVAŞ VE İSYAN NEFSİMİZE; BARIŞ O’NLA BİR BÜTÜN OLSUN: URANÜS-AY 180’LİK

Ay-Venüs 90’lık enerjisi ilişkilerde mücadele enerjisini beraberinde getirecektir. Başak-Yay aksında gerçekleşen bu etki ilişkilerde yüzeysellik, derinlikten uzak, soğuk, eleştirel ve patavatsız olunabileceğini gösteriyor. Bu etkileşim tefekkür, sorgulama ve eleştirel bakış açısı için oldukça uygundur. Hukuksal konularda sürünceme ve zorlanma yaşanabilir. Bu etkileşim Venüs Yay’ın pervasız iyimserliğine ket vurarak ayaklarını sağlam bir şüphecilik yaklaşımıyla yere basmasına yardımcı olacaktır.

Astrolojik verileri iyi yada kötü değerlendirmek YANLIŞTIR! Açısal değerleri doğru ve faydalı şekilde kullanabilme kabiliyeti kazanmak esastır. Günün önemli bir kısmında Ay Boşlukta ilerleyecektir. Ay’ın bu durumda etkin halde kullanımını öneririm. Ay Başak teması açısız etkisini göstereceğinden aşırı titiz, mükemmeliyetçi, sorgulayan ve araştıran bir yapı sergilemesi muhtemeldir. Yeni bir işe başlamak için uygun bir zaman dilimi değildir. Bu süreçte Merkür Rx etkisine de uygun olarak iç aleme dönmek, ruhsal farkındalığı arttırmaya çalışmak, arınmak ve tefekkür etmek uygun olacaktır. Saat 15.00 sularında Ay Terazi Burcu’na geçerek denge, uyum, ilişkilerde iyileşme gibi temaları hayatımıza getirecektir. Sanatsal çalışmalar, moda ve sosyalleşmek için uygundur.

Ay-Uranüs 180’lik etkisi İSYANKAR bir ruh haline işaret ediyor. Uranüs, Terazi Burcu’nun getireceği tüm özellikleri baskılayarak uyumsuz, sıkıntılı ve devrimci bir ruh haline gireceğimizi gösteriyor. Alışılan kalıpların dışına çıkarak kabuğunu kırmak isteyen fikirler zihnimizi meşgul edecektir. Toplumsal bağlamda anarşik bir ruh haline bürüneceğimiz, sürekli bişeyleri yıkmak ve değiştirmek isteyeceğimiz bir duygu durumu söz konusu olacaktır. İktidar ve muhalefet arasında münakaşalar meydana gelebilir. Dava, hukuk, politik manevralarda ani gelişen durumlara yol açabilir. Sıradışı toplumsal yürüyüş ve hareketler gündeme gelebileceği gibi Dünya’da yangın, sel, kanlı savaş haberleri alabiliriz.

Terazi-Koç aksında oluşan bu etkiyle ilişkilerde ani bitişler yaşanabilir. Uyumsuz bir ruh haliyle alınan ani kararlar sonrasında pişmanlık yaratacağından Merkür Rx sonrasını beklemek uygun olacaktır. Ruhun isyanı aklın kuytularına düşerse yanlış yapmaya meyil ederiz. Birşeyi başlatmanın zor bitirmenin çok kolay olduğunu bilerek değerlendirelim bu etkiyi. İsyan karşımızdakine değildir. O’na isyan eder, O’nun kurallarını yıkarız. Karşımızdaki zahirin aynadaki aksinden başka bir şey değildir. Tek değiştirmemiz gereken şey BEN dediğimiz gayrı düşen ZAN perdemizdir. İlişkiler Güneş ve Ay’ın kavuşumu gibidir. Gece gündüze ermeye geceyse gündüze ermeye çalışır.
Koç-Terazi aksında meydana gelen bu karşıtlık Uranüs gibi kollektif bir gezegen devredeyken uzun süredir unuttuğumuz SEVGİ(Terazi) enerjisinin ÖFKE(Koç) enerjisiyle tezahüründen başka bir şey değildir. Savaşımız ve isyanımız Nefsimize; Barışımız ise O’nla Bir ve Bütün olsun…

Unutmayalım! Kalbin rotası SEVGİ, limanı HUZUR’a emanet…
Hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim…

Sevgiler,
Güçlü Metin