21 Ekim 2013 Pazartesi

MERKÜR GERİLEMESİ AKREP BURCU’NDA: ZİHNİMİZİ 'KRİZ'LE ARINDIRMA ZAMANLARI

Hayat akıp giderken zihnimiz sürekli hareket halinde DÜŞÜNÜYORUZ ÖYLEYSE VARIZ diyoruz. Bu noktada iletişim konularını denetleyen MERKÜR devreye giriyor. Merkür olmasa ağzımızı açamaz iki çift laf edemez hatta anladıklarımızı idrak edemeyebilirdik. Hepimiz durup dinlenme ihtiyacı duyarken Merkür’de yılın belli dönemlerinde kendine mola verir. Gerilemesi lafın gelişi sadece hızını yavaşlatır. Ve geçmiş, bugün ve yarının hesabını vermemiz için bizlere fırsat sunar.

Ben Merkür Gerilemesi demek istemiyorum: MERKÜR KENDİNİ DİNLİYOR GÖZLERİ KAPALI-MERKÜR DİNLENİYOR- diyorum çünkü durum aynen bu’dur(!) Hepimiz yaşamlarımız içerisinde milyonlarca fikri zihinlerimizden geçirir, iyi, kötü, yalan, nefret, kin vs… gibi duyguları defalarca kafamızda belli odacıkların içerisinde koyarız. Tüm düşüncelerimizden belli sonuçlar elde eder ve İDRAK ettiğimizi sanabiliriz(!) Hatta İDRAK etmişte olabiliriz(!)
Şimdi burada önemli bir konuya değinmek gerekir: İDRAK-MERKÜR DİNLENCESİ arasındaki bağlantı nedir? Diyebilirsiniz. Yanlış yada Doğru sonuçlara varmak hayatımızın muallakta kalan KADER yoluna karar verirken ÖNEMLİ bir olgudur. Merkür Dinlenirken bizlere ‘İÇSEL’ bir şans tanır kararlarımız hakkında. İdrak ettiğimiz yada İdrak ettiğimizi düşündüğümüz konuyu karşımıza getirir. Sonra konuyu tekrar düşünmemiz için FIRSAT SUNAR bizlere(!)

İşte bu sebeple; Merkür Dinlencesi=AN’da olmayı getirir. Geçmişten gelen yarım kalmış, tamamlandığını düşündüğümüz FAKAT eksik kalan tüm konularla yüzleşmemize yardımcı olur. Bu yönüyle Merkür Dinlencesi çok HAYIRLI bir etkidir. Çünkü bize NEFES alma hakkı tanır. Zihnimiz yavaşlar, düşünceler derinleşir. Tek bir şey ister bizden: YENİ OLAN HİÇBİR ŞEYE BAŞLAMA(!) Doğal olarak herşeyin bir kuralı vardır.

Merkür Dinlencesi esnasında Yaz ayında kazak giyilmez misali YENİ OLAN KONULARA ADIM ATILMAZ(!) Zihin çöplerini boşaltır, eskiden kalan her türlü mevzuyu tamamlayarak, ARINARAK yoluna devam eder. Merkür Dinlencesi’nin diğer bir kavramı ZİHİNDEKİ GEÇMİŞİ ARINDIRMAK’tır. Değerli astrolojisever dostlar ilahi irade birşey yapıyorsa her şekilde bizim hayrımızadır. Bunu UNUTMAYALIM(!) Merkür ‘meditatif’ ibadetine devam ederken daha içsel, derin ve akışkan bir hal alır fikirler. Merkür’ün ‘GEÇMİŞ’ teki yarım kalan hesapları tamamlamak için sunduğu fırsat zamanlarında ESKİ olan her türlü şeyi gözden geçirebiliriz.
 
Merkür DİNLENİRKEN Neleri Etkileyecek?

Merkür Gerilemesi 21 Ekim 2013 saat 13.29’da Akrep Burcu’nda meydana geliyor. 10 Kasım'da sona erecektir. An haritasına bakarsak Merkür’ün anın ASC dispozitörüyle olan kavuşum açısı göze çarpıyor. Satürnvari etkileri olan bir MERKÜR GERİLEMESİ meydana gelecek. Satürn ‘karma’ ile doğrudan bağlantılıdır.

Dolayısıyla bizi geçmişten bu yana sınırlayan, sıkan, daraltan her türlü konuyu ele almamız gerekiyor. Zihinsel olarak işleyen bir süreç olduğuna göre bizi depresyona sokan konuların kaynağına inebiliriz. En önemlisi Akrep Burcu’nda gerçekleşen bir Merkür Gerilemesi olduğundan KRİZ konuları oldukça önemli olacaktır. Borç, alacak, vergi, nafaka, ödemeler, ölüm, ameliyat, korkular vs… gibi bizleri zorlayan ve dönüştüren konularla ilgili problemler gündemde olacaktır. Geçmişten getirdiğimiz, bize korku veren tüm bu konuları DÖNÜŞTÜRMEK ve bu Rx dönemini zihnimizi yenileyerek çıkmak için bize düşünme molası veriyor MERKÜR. Aynı zamanda dolandırılma, aldatılma ve sahtecilik gibi konuların aniden gözümüze çarpması olasıdır. Tabi bu dönemde bu tarz bir ortaklığa başlamak yada kredi çekmek bizleri bu konuların içerisine çekebilir. Merkür-Jüpiter 120’liği konuya iyimser bir hava katacaktır. Vicdani güçler harekete geçerek tüm bu saydığım konularda ilahi bir destek alınabileceğini gösteriyor. Öte yandan, Merkür denetiminde olan İkizler ve Başak etkisiyle bu Merkür Rx çocuklar, spekülatif konular, kronik sağlık problemleri, hukuki konular, teknolojik işler, iş yeri ve ofis sorunları, çocuklar, aşk ilişkiler, uzak seyahatler ve yüksek eğitim gibi konularda ciddi aksamalar meydana gelecektir. Tüm bu konuları gözden geçirmenizi öneriyorum. Merkür Rx’in genel etkileri bu yönde olacaktır. Tanrı’yı algılama biçimi ve inanç değerlerimizi sorgulayabilir. Farklı noktalar yakalayabiliriz. Uçaklar, uzak yolculuklarda teknik sorunlardan kaynaklı kazalar yaşanabilir. DİKKAT!

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim…
Sevgiler,
Güçlü Metin