20 Ekim 2013 Pazar

“HAMD ET-BIRAK VE OL” ÇÜNKÜ ‘KAYBETTİĞİN HERŞEY BAŞKA BİR SURETTE GERİ DÖNER’: AY-PLUTON 120’LİĞİNE SATÜRN 90’LIĞI

Ay Boğa Burcu’nda aradığı güven ve huzur duygusunu bulacaktır. Sağlam, kalıcı ve devamlılığı olan bir işe başlamak istiyorsak uygun bir konumdur.

Elbette Merkür Retrosu öncesi karanlık bir evre olduğundan YENİ BAŞLANGIÇ yapmanızı önermiyorum. Bu dönemde başlamış olduğunuz işlere sağlam ve kalıcı sonuçlar yaratabilirsiniz. Burada DİKKAT edilmesi gereken nokta işin ÖNCEDEN başlanmış olmasıdır.

Ay-Merkür arasında meydana gelen 180’lik etkiyle fikir çatışmaları, iletişim problemleri yaşanabilir. Bu evrede imza atılan işlere, anlaşmalara ve ağzınızdan çıkan sözlere özen göstermelisiniz. Dolandırılma, kandırılma ve aldatılma riskinin yüksek olduğu etkiler mevcuttur.
Boğa-Akrep aksında meydana gelen bu etkileşim BIRAKMA-SAHİP OLMA enerjileri arasında ortaya çıkacağından bir yük misali fikrimize pranga vurmuş PUTLARI kırmamız gerekliliğine işaret eder. Boğa keyif veren zevklere, dünyevi alışkanlıklarına bağlıdır. Bu Rahmani olguların ortaya çıkmasına olana tanımaz. Akrep Burcu’yla tüm Nefsani alışkanlıklarından feragat ederek BIRAKABİLİR.

Ay-Satürn 180’liği duygusal bastırılmışlık, geleneksel normlara sıkışıp kalma durumunu beraberinde getirecektir. Tüm bu ‘BASTIRILMIŞLIK GÜDÜSÜ’ bir şeyleri yıkarak yeniden inşa etmeyi beraberinde getirecektir. Çünkü, Satürn ‘İNŞA ETMEK’ ile yakında ilgilidir. Sabit ve sahip olunan maddi değer yargılarının yıkılması anlamına işaret ediyor. Maddi – manevi ‘BENİM’ dediğiniz herşey yıkılarak yeniden inşa edilebilir.
Ay-Pluton 120’liği sahip olunan değer yargılarının altını birkez daha çizerek düzenin altüst olacağını anlatıyor. Düzenin geri dönüşümsüz şekilde ortadan kaldırılmasına işaret eder. Burada önemli olansa Pluton gereksiz olan, çürümüş, işe yaramayan durumları ortadan kaldırmasıdır. İşimize yaramayan, sahip çıktığımız herşeyi ortadan kaldıracaktır. Bu Dünya hayatı üzerinde bize emanet edilen bir NEFES’lik ruhumuz ve canımızdır. O’nu yeri, zamanı, mekanı yoktur. Ben’im’ dediğimiz herşey kocaman bir yanılsamadır.

İşte Satürn-Pluton etkisi bu noktada tüm BEN dediğimiz ZAN perdesini ortadan kaldıracaktır. Hakiki ÖZ olan RUH can bulacaktır.

Ay-Jüpiter arasında oluşan 60’lık huzurlu zaman dilimlerine işaret ediyor. İnancın sağlam bir iman duygusuyla karışmasıyla ortaya tam bir OLMA hali yaşanabilir. Türkçe meali; Var’a yada Yok’a HAMD EDEBİLMEK sağlam bir inancın temelidir. Var yada yok O’ndan gelir. İşin enteresan kısmıysa şu’dur; kaybetmekten korktuğumuz her türlü değer ve inanç kalıbını yaratarak O’nu sınav haline getirip KAYBETMEKLE yüzleşen bizleriz. Gökyüzü ‘BIRAK ve İNAN’ diyor.

Mevlana ne güzel der: ‘Kaybettiğin herşey birgün başka bir surette sana geri döner’ FAKAT nasıl bir şekilde döneceği sizin tekamül(Pluton-Satürn) derecenize bağlıdır(!) Farkındalık sahibi olarak BENİM’ dediğiniz herşeyi gözden geçirin sonra BIRAK’ın Cehennem ve Cennet’in orda olduğunu göreceksiniz. Bu sözler üstüne bunları düşünme emanetini sizlere bırakıyorum.

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim…
Sevgiler,
Güçlü Metin