9 Ekim 2013 Çarşamba

JÜPİTER’İN İYİMSER DON KİŞOTLARI EGOMUZDAN LEGO YAPACAKLAR ‘SAKİN OLALIM’

JÜPİTER’İN İYİMSER DON KİŞOTLARI EGOMUZDAN LEGO YAPACAKLAR ‘SAKİN OLALIM’
Göklerin neşesi yerinde Venüs Yay Burcu’na geçerek düşünce dünyamızın pencerelerini sonuna kadar açtı. Özgürüz, umut doluyuz ve en önemlisi iyimserlik duygularımız tavan yapmış durumda. Venüs hayattan keyif aldığımız noktalara işaret eder. Yay gibi çift karakterli ve eril bir burca yerleştiği zaman durumun ahvali şeraitini özetlemek gerekirse tek kelimeyle çılgın gibi sokaklarda gezen, bağımlı olmaktan kaçan seyyah ruhumuz ayaklanabilir.
Ay-Mars arasında meydana gelen exact 90 derecelik açılanma duygusal davranış modellerimizde agresyon, hareketlilik ve korumacı bir hal alacağımızı gösteriyor. Ay sahip olduğumuz her şeydir. Mars, Ay’a ters gittiği zaman; sahip olduklarını kaybetmekten korkan Ay Akrep tüm öfke dolu tüm duygusal birikintilerini Mars’ın kucağına kusacaktır. Buradaki tehlikenin temel sebebi Aslan Mars’ı kibirden oluşan bir yapıdır. Bu etki egosunun zedelenmesine dolayısıyla etrafına aşırı agresif tutumlar sergilemesine sebep olacaktır. Şunu diyebiliriz ki; karşımızdakiler kişiliğimize yönelik saldırgan tutumlarıyla EGOmuzdan LEGO yapmaya çalışacaktır. Umursamaz ve saldırgan tutumlarıyla en yumuşak yerimizden Karındeşen Jack misali bizleri yaralayarak durumu içler acısı bir meydan muharebesine döndüreceklerdir.
İşte ahval ve şeraitini özetlediğim bu tutumları en sakin tavrımızla, bireysel ZAN perdelerimizi ortadan kaldırarak bakarsak ufak çaplı bir Dünya Savaşı çıkmasına mani oluruz. Mars’ın öfkesi geçicidir(!) Öğlen saatlerine doğru Ay Yay Burcu’na geçerek ‘özgürlük’ diye bağıran istek ve zevklerimize ‘duygusal’ destek vermeye başlayacak. İyimserlik hat safhalara tırmanarak kendine vicdani ve felsefi sebepler bulacaktır. İYİ HİSSEDİYOR OLACAĞIZ J Ay ve Venüs’ün bu işbirliği ilişkilerde abartılı tepkiler, boyundan büyük vaadler ve ‘aman bu da geçer’ dememize sebep olacaktır.
AMAN AMAN! Bunlar gelip geçici Jüpiteryen duygular kapılıp sonrasında hayal kırıklığının cam parçalarından çiziktirilmiş kalplerimizi elimize alıp sokaklara düşmeyelim. Yazıktır günahtır… İyimserlik gözlükleri çıkınca geriye bir avuç umut tozu kalır…
Jüpiter-Güneş arasında 90’lık etkiyle tüm bu iyimser tablo Terazi-Yengeç etkisiyle aşırı vurdumduymaz, umursamaz, ego ve kibirden burnu kocaman dolaşmamıza sebep olabilir. Aşırılıkların uç noktada yaşanacağı günün teması İYİMSER DON KİŞOTLARa dönüşüyor olmamız. Akrep Stelyumu’na inat Jüpiter’in DON KİŞOTLARI yani bizler kılıçlarımızı kuşanmış atlarımızın üstünden kötü adamlara roman kahramanlarının soylu edasıyla şovalyelik yapıyoruz. Uzun süredir gökyüzü iyicil etkiler almıyordu. En azından kötünün iyisi denecek bu enerji ruhsal havamızı olumlu yönde değiştirecek.
Ay-Neptün 90’lık açısı bu iyimserlik dolu duyguların hayalkırıklığı yaratacağı konusunda bizlere uyarıda bulunuyor. Şartları aşırı zorlamasak iyi olur. Ne demişler: ‘YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL’…
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim…
Astrolog Güçlü Metin