26 Ekim 2013 Cumartesi

BEN-İM:BIRAKAMADIKLARIMIZ KADAR FAKİR; BIRAKABİLDİKLERİMİZ KADAR ZENGİN:YOK-UM


Gökyüzü kapılarını sonsuza kadar açarak gönül kapısının sarayına girmemiz için bekliyor. Güneş-Neptün 120’lik açısının etkisiyle kollektif iradenin gücünden faydalanarak DUA enerjisini aktive edeceğimiz olumlu etkiler ortaya çıkıyor.

Akrep-Balık aksında oluşan bu derin enerji ‘BIRAK-TESLİM OL’ temasını içeriyor. Hayatın ‘BEN’ diyerek başladığımız ZAN ETMEYE başladığımız –İM diyerek SAHİP OLDUĞUMUZ sınav sahnesinde bırakamadıklarımız kadar FAKİR; bırakabildiklerimiz ölçüsünde ZENGİN bir sonsuz hayat yoluna hareket ediyor olacağımıza eminim.

Ay-Jüpiter kavuşumuyla bu güzel etkinin altı son kez BOLLUK ve BEREKET sahibi HAKK’ın kalemiyle çiziliyor. Duygusal derinlik mantığın soğuk kalelerinde uzaklaşıyor çünkü Ay sahip olduğu özellikler nedeniyle: BİLİNÇ’tir. Bilinç, biriktirdiğimiz anıların toplamının sonucudur. Ay duygularımızdır. Burada günün genel temasında mantık ötesi bir hissedişe meyledeceğimizi söyleyebiliriz. Aşırı duygusal tepkiler verebilir olayları içinden çıkılmaz bir hale sokabiliriz DİKKAT!

Tüm etkilerin sonrasında Ay akşam saatlerine kadar başıboş bir serseri mayın misali tek başına hür ve özgür hareket etmeye başlıyor. Ay Boşluk’ta dediğimiz bu süre zarfında yeni olan bir girişime başlamak uygun olmaz.

Ay Yengeç temasını hayatlarımızda kullanabiliriz. Evimiz, ailemiz, geçmişimiz önem kazanır. Yarım bıraktığımız bir tadilat işimiz varsa onu yaptırabiliriz. Ailemizle yarım kalan DUYGULAR tamir edilebilir. Zira gönül sarayını tamir etmek evimizi tamir etmek kadar önemlidir. BIRAK-TESLİM ol teması gereği olumsuz duygu durumların sıyrılma zamanı. Ay Yengeç dönemlerinde uzun süredir ziyaret etmediğimiz aile büyüklerimizin mezarlarını ziyaret edebileceğimiz gibi GEÇMİŞ’ten ders çıkarmak mahiyetinde tarihte yaşamış büyük zatların hayat hikayelerini okuyabiliriz. Hatta kabristanlarına giderek DÜNYA HAYATI’nın kimseye kalmadığını anlayabiliriz.

Akşam saatlerinde Ay’ın Aslan Burcu’na geçmesiyle evden çıkarak SAHNE’de yerimizi alıyoruz.
Ay Aslan Burcu’nda yerleştiğinde isteklerimizi güçlü şekilde talep edebilir. Ego ve benliğimizi sahne önünde insanlara sunabiliriz. Bu etkileşim eğlence, sanatsal aktiviteler ve hobilerimizle ilgilenmek için çok uygundur. Ruhumuzun çocuk tarafları ortaya çıkar. Ay-Güneş arasında meydana gelen 90’lık açıyla kimlik krizleri yaşanabilir. Toplumsal bağlamda otorite figürleri(Güneş) ve halk(Ay) arasında gerginlik yaşanabilir. Gizli kapaklı konuların gün yüzüne çıkması olasıdır. Aynı zamanda eril-dişil enerjilerin uyumsuzlukları ortaya çıkacağından kadın ve erkek ilişkileri bozulabilir. BEN mücadelesi devreye girebilir. İş yerinizde yada evinizde yaptıklarınızın takdir edilmediği ZANnına düşebilirsiniz. Akıl ve Duygular arasında denge kurmak güçleşir. İrade(Güneş) dışı(Ay) gelişecek agresif durumlar yaşayabiliriz.

En güzele emanet olun hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.
Sevgiler,
Güçlü Metin