25 Eylül 2013 Çarşamba

24 EYLÜL SALI ASTROLOJİK OLARAK GÖKYÜZÜ NELER SÖYLÜYOR?


Gökyüzünün ışıkları olarak tabir ettiğimiz Güneş ve Ay birbirleriyle dans ediyorlar. İlahi düzlemde gerçekleşen bu dans eril ve dişil enerjilerin uyumlu akışını sağlıyor. Ruhun aktarmak istediklerini kadersel düzlemdeki davranış modellerimize yansıtıyoruz.

Terazi Güneş’iyle İkizler Ay’ı arasında meydana gelen bu akış Venüs ağırlıklı davranış...ların hayat yolumuzda önceliği alacağını gösteriyor. Gökler başarmak, parlamak, kendimizi sahneye koyabilmek için zihinsel faaliyetlerimizi uyumlu şekilde kullanmamız gerektiğini söylüyor. Bu tema tam manasıyla ‘tatlı dil yılanı deliğinden’ çıkartacak şekilde gösteriyor olacak kendini. İlahi dengelerin devreye girdiğini söyleyebiliriz. Toplumsal olarak baktığımızda halk ve idareciler arasında orta yolun bulunmaya çalışılması, basın yoluyla verilecek demeçler, söyleşilerle halkın dilinin konuşulacağını söyleyebiliriz. Bunun geçici bir süreç olduğunu söylemek zorundayım.

Ay-Neptün zorlayıcı enerjisi bunun tamamen bir illüzyon olduğunu gösteriyor. Bu enerji devredeyken mutlaka görünenin arkasına bakmak gerekir. Neptün herşeyi bulanıklaştırır, görüş alanımızı kısıtlar. Halkın bu devrede kafası karışık, ne yapacağını bilmez bir halde, kayıp enerjisiyle canı yanmış olabilir. Tüm yaşanan olaylara kuşbakışı bir şekilde uzaktan bakmanızı öneriyorum. Yaşamış olduğumuz her türlü durum aslında büyük bir yazarın kaleminden çıkan muhteşem bir senaryo.

Neptün etkisi aynen bunu yaratır. Çünkü kafa karışıklığıyla gelen kollektif bilincin çığlığıdır. Milyonlarca yıldır Dünya üstünde yaşamış insanoğlunun tüm duygularını bilince taşır Neptün. Bulanıklığın sebebi bu’dur. Toplumsal olarak geçmiş yargıların denizinden boğulmadan çıkarsak geleceğin sularına yüzebiliriz. Savaş Tanrısı Mars, aşk tanrısı Venüs’le mücadele halinde. Birbirlerine kıyasıya saldırıyor, savaş açıyorlar. Elbette burada Aslan-Akrep aksının anahtar kelimelerini düşünmek gerekiyor. ‘Açık-Gizli’ kelimeleri geldi aklıma birden bire(!)

Aslan Burcu yaratıcı bir enerjidir. Akrep dönüştürücü bir enerjidir. Yaratıcı-Dönüşüm arasındaki mücadele Mars’ın yaratıcı ilhamları körüklemesi ve Venüs’ün dönüştürücü ilişki ve zevkleri desteklemesiyle mücadele haline dönüşüyor. Bu sürecin ortalaması YARATICI DÖNÜŞÜM’dür. Herkes kendi sahip oldukları ölçüsünde ilahi iradenin bu sürecine destek olmak zorunda. Venüs Akrep etkisi bunun arabesk bir süreç şeklinde vuku bulacağını gösteriyor. İçli, tutkulu, bedeni öldürüp yeniden doğuracak kadar sahip olduklarımızı bırakabileceğimiz dönüşümleri ortaya koymalıyız. Yaratıcı kuvveleri dönüştürmek suretiyle ortaya koyabiliriz. Rahman ve Rahim esmalarının açığa çıkmasıyla ‘halef’ insanın muhteşem özelliklerle donanmış son haline MERHABA diyebiliriz.

Jüpiter-Venüs uyumuyla bu süreç VİCDAN’ın sırat köprüsünden geçecek. Vicdani hakikatlere uymayan her OLUŞ, başka bir OLUŞ kapısını aralayarak kişisel tekamülümüzü yeniden şekillendirecek. İlişkileri vicdani tartımıza koyarken doğru davranacağımızı gösteriyor bu iyimser akış fakat duygusal zan perdeleri aralanmadan vicdana ulaşmakta güçlük çekebiliriz. İlahi iradenin aşkıyla konulara eğilmek gerekiyor. Jüpiter(ilahi konular) Venüs(Aşk) bize bu konuda doğru desteği verecek. Başkaları için iyi dilek yollayarak tekamül sürecimizi temizlemek doğru bir adım olabilir. İlişkiler konusunda oldukça ‘kir’ ‘pas’ ve ‘toz’ sahibiyiz. Bunları sağlam bir iman ve inançla sevgiye dönüştürmemiz gerekiyor. Çünkü, O dediğimiz Ben’den gayrısı değil zaten(!)
Herkesi en güzele emanet ediyor, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini diliyorum…#astroloji #burçlar