23 Nisan 2014 Çarşamba

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN


Çocuğun gözlerine bak RABB’ini görürsün!

Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm Dünya’ya hediyesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklara ve dahi çocuk olmayı unutmamış olan tüm dünya insanlarına kutlu ve mutlu olsun…

Türk’üm, Doğru’yum, Çalışkanım/ Yasam; büyüklerimi saymak, küçüklerimi korumak…

Bu sözleri duymaya, hissetmeye ve yaşamaya çok ihtiyacımız var!

23= 2+3= 5 astrolojide çocuk ve gençlerimizi gösteren eve işaret eder. Sistemde herşey bir sebepten hayata geliyor. Yaşam enerjisi, yaratıcı kuvvelerin kullanımı ve her daim gelişmesi çocuk kalbiyle yaşayanların her daim HAYY olması… Çocuk olmayı öğrenme zamanlarındayız. Hepimiz öldük yada ölüyoruz… Çocuk OL’An’… An’ol’an Yaşar… Rahman’la Rahim olan Vedud’la Musavvir olur…

Ay halen Kova Burcu’nda hareket ediyor… Sıradışı, farklı ve egzantirik düşünme biçimlerini hayata geçirmek için uygun etkiler var. Denenmiş yolların aksine denenmemiş, alternatif yollar bulabilir, hayatımızda fark yaratabiliriz. Çözüm bulma zamanlarıdır. Ay Kova’da hareket geçme tarzı hem birlikte hem bireyseldir. Bu etkileşim insanlığa fayda sağlayacak fikirlerin hayata geçirilmesi için uygun etkiler yaratır. Bilimsel düşünme metodları yaratılabilir. Özgürlük önem kazanır. Özgürlüğümüzü kısıtlayan durum ve koşulları aşabilecek farklı fikirler geliştirebiliriz. Ayak baldırları, bilekler ve toplardamarlar, varis ve tüm dolaşım sistemi hassasiyet kazanacaktır. Faydalı yağları tüketmek için uygun etkiler var. Enginar, brokoli gibi gıdalar vücudunuza fayda sağlayacaktır.

Ay/Mars 120’lik açısı hareketli ve enerjik hissetmemize yardımcı olacaktır. Kova/Terazi aksı bilgi, yenilenme, düşünme ve entelektüel düzeyde farkındalık kazandıracak okuma, öğrenme ve bilinçlenme konularında enerjimizi harcamamız gerektiğini anlatıyor.

Mars/Uranüs 180’lik açısı ani gelişen tartışmalara, hareketlere karşı temkinli olmamız gerektiğini anlatıyor. Terazi/Koç aksı ilişkilerde ani gerginlik ve gerilim durumlarının ortaya çıkacağını anlatmakla birlikte ülke haritamızın 4.evinde meydana geldiği için halk için bölücü ve törörize davranışlar sergilenebileceği noktasında uyarıda bulunuyor.

Mars/Pluton 90’lık açısı şiddet, canilik ve baskıcı tutumla karşılaşacağımızı anlatıyor. Lütfen, manipulatif, kışkırtıcı ve zorba kişilerle her ne durum ve koşulda olursa olsun tartışmaya girmeyelim.

Tüm bu genel etkilerin ışığında, ÇOCUK olmayı ve karşımızda bizi zorlayan, sıkan ve üzen kişilerinde bir zamanlar çocuk olduğunu unutmadan hareket edelim. Yaşanan durum ve koşulların kişileri belli bir noktada olumsuz davranışlara sevk ettiğini bilelim. Rabb’in Celal kuvveleri olduğu gibi Cemal kuvveleri de var. Bu sebeple; karşımızdakinin AYRI, GAYRI olmadığını bilerek davranışlarımızı dengeleme yoluna gidelim. Kimin neye sebep olacağı, tekamül yolumuzda neye hizmet ettiğini bilemeyiz.

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.

Sevgiler,

Güçlü Metin