22 Şubat 2014 Cumartesi

DUA EDİN… HAYALLER BİR ADIM ÖTEDE…

Ay Yay Burcu’nda hareket ediyor… Umut, iyimserlik ve inanç temaları hayat alanımızda nefes almamıza yardımcı oluyor. Uzun süredir dipte ve derinde kalmışlık hissinin dışa vurumu olarak ifade edebiliriz. Seyahat, öğrenmek, bilgiyi almak ve soyut bir fikirsel genişlemeye tabi olabiliriz. Bu evrede görülen rüyalar önem kazanır. Toplumsal ve vicdani konular önem kazanır. Bilgiyi geniş bir perspektifte tutarak insanlara sunmak için uygun etkiler var.
 
Güneş/Neptün kavuşum hayallerimize yaklaştığımız bir gönül köprüsü kurmamıza yardımcı olacaktır. Bu köprünün etrafı sisli, puslu ve bulanık olabilir. Zira karşımızda Suların Tanrısı Neptün var. Sisleri dağıtmak ancak saf bir Teslimiyet ve İnanç ile ortaya çıkacaktır. Sanatsal yaratım kuvvelerinin Rahman ve Rahim sıfatıyla Musavvir esmasına iştirak edeceği özel bir enerjiden söz ediyoruz. Bu kanaldan geçmek Nur enerjisinin tüm esmaları aktive etmesi noktasında açığa çıkacaktır. BEN egosu yok olur, tek kalan Hz. İnsan’dır. Dua, tefekkür, meditasyon ve zikir için uygun etkiler var. İçe doğma, vizyon ve iç görü genişliği yaşanabilir. TESLİMİYET ve BÜTÜNÜN HAYRINA DUA ETMEK ÇOK ÖNEMLİDİR!
 
Ay/Güneş 90’lık inatlaşma ve BEN demeye temayül verebilir. Benlik, ego ve inatlaşma eğilimi gözükebilir. Kadın ve erkek ilişkilerinde çekişmeler oluşabilir. Yönetici, otorite ve önemli pozisyondaki kişilerle sürtüşmeler ortaya çıkabilir. Yay-Balık ekseninde oluşan bu etkileşim inançlar noktasında oluşacak bir zıtlaşma, sürtüşme olabileceğine işaret ederken. Balık enerjisindeki Güneş’in bütünleşme arzusu Yay’ın genişleme, öğrenme ve bilme noktasındaki ihtiyacı önüne engelleme koyacağını söyleyebiliriz.
 
Ay/Neptün 90’lık dağılma, bütünlük kuramama ve hayal kırıklığı yaratabilir. Net bir noktada ilerlemek oldukça zordur. Ciddi bir kafa karışıklığı yaratabilir. Kalbi SABİTLEMEK iyidir. Yanlış kararlar almaya, bağımlılık yapıcı şeylere temayül etmeye müsait etkiler var. Yay-Balık aksı derin bilgi, bilginin putlaştırılması, inancın metalaşması ve saf teslimiyet enerjisinin bozulması kişiyi dağılma noktasına götürebilir. İnanç, teslimiyet ve akışta olmak günün en önemli dayanaklarıdır.
 
Sadece Rabb’in varlık ve bütünlüğünü bilmek hatta bilmesek dahi BİLMEK(!) –bilmeye niyet etmek-, saf bir inanç ve teslimiyet, OL’AN’a HAMD ETMEK ve akışta olmak… Günün en önemli anahtar kelimeleri…
 
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.
 
Sevgiler,
Güçlü Metin