28 Eylül 2015 Pazartesi

AY TUTULMASI KOÇ’TA: SON (MAUN)


Dünya olarak karanlık bir dönemde geçiyoruz. Sağımız, solumuz, önümüz ve arkamız bilinç karmaşası yaşayan binlerce fikir ve anlayışla dolu. İsteyerek ya da istemeyerek etkileşim içinde bulunduğumuz tüm bu ZAN ÇÖPLÜĞÜ bizleri hazin bir sona doğru götürüyor. İnsanoğlu bilinçaltı(ay) ya da bilinçüstü(Güneş) tutulmaları sayesinde arınır, temizlenir ve hayatında yepyeni bir sayfa açar. Korku, endişe ve üzüntü deposu yüklüyse; aynı şekilde bu duyguları yaşatacak olay, kişi ve durumlar karşımıza çıkarak bizleri tekamül ettirmeye çalışır. Herşey varlığın daha İYİ olana evrilmesi için Kuddüs olan Rabb’in temizleyici sıfatının Müriyd kuvvesiyle İRADE ettiğinin gerçekleştiği bir senaryo düzleminde gerçekleşir.

SİZE KORKU VEREN HER TÜRLÜ DÜŞÜNCEYİ HAYATINIZDA ÇIKARIN!

Ay Tutulması bizleri bilinçaltı düzlemde biriktirdiğimiz her türlü durumu anlayış ve idrakimiz ölçüsünde dışarı çıkartır. Zira kanlı bir tutulma söz konusu değildir. Hatta KAN vücutta dolaşım, arındırma ve temizleme işlevi sağlayan bir madde, sıvı olduğuna göre hayra olacak bir TEMİZLENME işlevi gerçekleşecek şeklinde olumlu bir bakış açısı bizlere yardımcı olacaktır.

Nefs-i Emmare yani KÖK KANAL irtibatıyla BAĞIMLI olduğumuz durumlar açığa çıkacaktır. Herkesin bağlı olduğu bir DÜŞÜNCE ya da açık ifadeyle PUTU vardır. İşte bu PUT dediğimiz neyse dünyevi sınavlar en çok oradan gelecektir.

Bu kısa girizgahtan sonra Ay Tutulması’nın gerçekleştiği AN haritasını inceleyelim. Ay Tutulması 28 Eylül 05.50’de gerçekleşecektir. Tutulmanın gerçekleştiği sırada Başak Burcu yükseliyor. Başak Burcu organize olmak ve en önemlisi HASAT’la çok ilgilidir. Bu tutulma EKTİĞİMİZ TOHUMLARIN BİÇİLECEĞİ olayları hayatımıza hızlıca çekecektir. İyi ya da kötü diye bir kavramla yaklaşmayınız. Duruma bakınız!

HANGİ DUYGUYLA OLAYLARA BAKIYORUM? mottosuyla durumu gözleyin.  İyi bir gözlemci olmanızı öneririm!

Cahil ve kör noktadan baktığınız durum sizin DERİNLEŞME, ÖĞRENME ve KAVRAMA sağlamanız gereken şey’dir. Zira tutulma anında BAŞAK yükseliyor. Toprak elementinin araştıran, öğrenen ve detaylarla konuları kavrayan burcudur. Burada NUR esmasının İLİM anlayışını gerek zikrederek gerekse esmanın anlamını kavrayarak tefekkür etmek önem kazanıyor.

İLİMLE UĞRAŞARAK VAKİT GEÇİRİNİZ! Televizyon ya da internet başında gelecek hayatınızda işinize yaramayacak şeylerle vakit harcamak yerine İLİM NUR’u ile aydınlanmak sizi bu kör kuyudan kurtaracak yegane anahtarınız olacaktır.

Maide Suresi der ki;

(Yoksa) Cahiliye hükmünü mü istiyorlar? Hakikate yakıni olan topluluk için Allah’tan daha güzel hüküm veren kimdir? (Maide 5;50)

Yükselen yöneticisi Merkür/Güneş kavuşumu ‘yanık’ hem de Terazi Burcu’nda… Fikir ve düşüncelerimizde ‘başkaları ne der?’ korkusu yoğun olacaktır. Hava elementi olan Terazi hukuk, siyaset, estetik, maddi değerler noktasına işaret ediyor. İlerleyen süreçte bahsettiğim maddelerin içinde olduğu bir anlaşma, söz ya da davranışın YANLIŞ karar hükmünde olacağına işaret ediyor. Aşırı zevk, keyif ve NEFSANİYETLE verilen bir kararın CAHİL ve KARANLIK bir anlayışla verildiğini anlatıyor.

Türkçe Meali;

Sözleşme, anlaşma ve ticari konularda dikkat edin,

Anlık keyif ya da kazanç sağlayacak diye HARAM LOKMA’ya tenezzül etmeyin,

EGO ve NEFS çatışmalarında karar vermekte zorlanırsanız; SÜNNETULLAH sisteminde ALLAH hüküm ve kuralları yanında Hz. Muhammed bunu nasıl uygulamış? diyerek araştırma yapın!

Ay Tutulması Koç Burcu’nda gerçekleşiyor. Koç Burcu, ateş elementi ve öncü bir burçtur. Bu durum tutulma konuları ve enerjisinin hızlı ve ani bir şekilde gerçekleşeceğini gösteriyor. İlişkiler, evlilik, ortaklık, ticari anlaşmalar gibi konularda ANİ VE HIZLI bitişler yaşanabilir. Zira Güney Ay Düğümü etkisi konuya üzülmeden önce şu soruyu sormamız gerektiğini söylüyor.

BENCİL ve DÜŞÜNCESİZ olarak hareket ettiğim durumlar neler?

Düşünmeden yaptığınız bir evlilik, attığınız bir imza ya da ortaklık konusunda üzülmek anlamsızdır zira kadersel olarak bitişi başladığı zaman bilinmekteydi. Durumu kabul ederek yolunuza devam etmenizi öneririm.
Nisa Suresi der ki;

Şüphesiz Allah kimseye zerre ağırlığınca bile zulmetmez! Bir iyilik yapılmışsa onu kat kat arttırır ve ledünnünden azim bir mükafat verir. (Nisa 4;40)

Tüm bilinen organizasyon, sistem ve düzenlerin SON bulacağı bir evredeyiz!

(Lütfen bu kavramı belirli bir düşünce ya da siyasal kalıp olarak yorumlamayın)

HAYAT denen beynimizde anlayış ve idrakimiz ölçüsünde şekillendirdiğimiz, yorumladığımız, resmettiğimiz tüm bütünleşik izanların SON bulması, tekamül sürecinde bir adım ileriye taşınmak için üzerimize yapışmış SÜNNETULLAH SİSTEMİ’ne aykırı olan DÜŞÜNCE, DAVRANIŞ ve ANLAYIŞLARIN temizleneceği muazzam bir sürece giriyoruz. Kuddüs, olan Rabb’in İRADE ve KUDRET kuvveleriyle İLİM NURU bilincimizde açığa çıkacaktır.

Ülkemiz açısından maalesef üzücü olayların devam edeceği, terör ve saldırı olaylarının artacağı zor zamanlar yaşanacağı bir sürece giriyoruz. İMAN ve AKIL terazisinde bireysel olarak kendimizi nasıl geliştirmemiz gerektiğini sormak gereken ÖNEMLİ ZAMANLAR’dayız!

Elbette en doğrusunu ALLAH bilir!

Kimseleri suçlamadan, eleştirmeden SÜNNETULLAH SİSTEMİ’ne güvenmek gerekiyor!

Türkçe Meali şöyle diyebiliriz;

HAK YEME-ÖFKELENME

BİREYSEL HAYATINDA NELER HOŞUNA GİTMİYORSA ARAŞTIR, OKU, ÖĞREN ve DEĞİŞTİR,

HAREKETE GEÇ yani KIZMA, SÖVME sadece NASIL DAHA İYİ İNSAN OLABİLİRİM? sorusunu kendine sor zira yaşanan herşeyin bireyden topluma yansıdığını UNUTMA!

MAUN SURESİ penceresinden hepimiz bireysel olarak hayatlarımızı objektif olarak inceleyelim mi ne dersiniz? Zira suçlamak İNKAR ETMEK’tir ki; ŞİRK’in büyüğüdür bu!

MAUN SURESİ

"Euzü Billahi mineş şeytanir racim"

BismillahirRahmanirRahıym

  1. Eraeytelleziy yükezzibü Bid diyn;

Gördün mü dinini (Sünnetullâh’ı) yalanlayan şu kimseyi?

  1. Fezâlikelleziy yeduul yetiym;

İşte o, yetimi azarlayıp iter - kakar,

  1. Ve lâ yehuddu ‘alâ ta’âmil miskiyn;

Yoksulları doyurmaya teşvik etmez (cimri, bencil)!

  1. Feveylün lil musalliyn;

Vay hâline o (âdet diye) namaz kılanlara ki;

  1. Elleziyne hüm ‘an Salâtihim sâhûn;

Onlar, (iman edenin mi’râcı olan) salâtlarından (okunanların mânâsını yaşamaktan) kozalıdırlar (gâfildirler)!

  1. Elleziyne hüm yurâûn;

Onlar gösteriş yapanların ta kendileridirler!

  1. Ve yemne’ûnel mâ’ûn;

Hayrı da engellerler!

 

İDRAK ve ANLAYIŞ penceremizi FARKINDALIK seviyesinde dönüştürelim. Hepimiz MAUN SURESİ’nin anlamaya çalışalım çünkü KOÇ BURCU’NDA gerçekleşen AY TUTULMASI’nın bize anlattığı tamamen bu anlayışın bir yansıması… Hadi cesaret, hadi yüzleşelim, HADİYY olan ALLAH’ın adıyla…

Fikir ayrılıkları yaşanacak bu dönemde BİRLİĞİN tek gerçek olduğu bir DÜNYA’ya MERHABA demek için; barış ve huzurun mutlak Hz. İNSAN’a yakışan davranış olduğunu idrak edelim…

Rahman ve Rahim arasında DENGE sağlamak için KANAL-I MUHAMMEDİYE bilincinde HİÇLİĞİN mertebesine varmak dileğiyle…

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.

Sevgiler,

Güçlü Metin