10 Kasım 2013 Pazar

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E İTHAFIMDIR

Ölüm sadece bir boyut değiştirme anıdır. Ölüm sadece sonsuz ahiret yaşamına açılan bir penceredir. Ruhun davullu zurnalı bayram eylediği, sonsuz ışık ve sevgiyle Yüce Rabbi’yle bir olduğu AN’dır. İnsanlar fikirleriyle her daim YAŞAMAYA devam eder. Sen yaşıyorsun… Sana Allah’ın SELAM esmasıyla selam eder, sonsuz hayatta BA’S olduğun 10 KASIM 1938 doğum gününü kutlarım… İzninle, Ölüm Anı’nı ‘örneklem’ olarak kullanarak Astrolojik Verilerin doğruluğunu göstermek istiyorum. Biliyorum! Sen her zaman YENİYE, BİLGİYE ve ÖĞRENMEYE açıksın… Teşekkür ederim… En güzele emanetsin, hayırlardan hayır oldun…
İçten saygı ve sevgilerimle,
Güçlü Metin


ATATÜRK’ÜN ‘ÖLÜM ANI’ ASTROLOJİK VURGULARI VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAĞLANTISI

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anarak analizime başlamak isterim. O bir düşün adamı, O bir asker, O bir DÜNYA İNSANI’ydı. Astrolojik olarak Ata’mızın 10 Kasım 1938 09.05’te İstanbul’da hakkın rahmetine kavuştuğunu biliyoruz. Ata’mızın ‘ölüm anı’ ele alınarak astrolojik bağlamda ÖLÜM tesirini ve FİKİRLERİ’nin kalıcılığını hangi tesirler altında günümüze kadar sürdürebildiğiniz sizlere dilim döndüğü bilgim yettiğince astrolojik veriler ışığında anlatmaya çalışacağım. Mustafa Kemal Atatürk vefat ettiği anın haritasını çıkarttığımızda gökyüzünde Yay Burcu yükselmekteydi. Belli değerleri olan, ülkülü, kişilik sahibi, evrensel düşünmeye ve genişlemeye müsait bir davranış modeline işaret etmektedir. Aynı zamanda Atatürk’ün karakteriyle birebir örtüşmektedir.
 
 
Yönetici dispozitör Kova Burcu’nun 23 derecesine yerleşerek 4.ev içerisinde yerini almıştır. Jüpiter, ilahi temayla yakından ilişkilidir. Kova Burcu’nda olması yine Atatürk temasıyla yakından ilişkilidir. Çünkü, Atatürk Kova Burcu insanlarına özgü DEVRİMCİ VE ÇAĞDAŞ bir liderdi. Jüpiter, Atatürk’ün eğitici, öğretici ve genişlemeye muktedir taraflarını anlatmaktadır. Hem Kova Burcu hem Jüpiter bir araya gelince GENİŞ UFUKLARA SAHİP BİR LİDER OLAN ATATÜRK temasına ulaşıyoruz.
 
 
Ana göre çıkartılmış haritada yaşam enerjimiz, ‘persona’ yani davranış modeli, toplumsal maskemiz olan ASC yöneticisi olan Jüpiter Kova Burcu’nda 4.eve yerleşmesi oldukça manidar bir olguyu gözler önüne sermektedir. Zira, 4.ev HERŞEYİN SONU yani ÖLÜM temasıyla yakından ilgilidir. Aynı evin içerisinde ‘kıstırılmış burç’ olarak tabir ettiğimiz Balık Burcu’nun yerleşmesi kayıp, bırakmak, terk etme ve öteki aleme intikal konularının tamamen netleşmesine olanak tanıyor. Jüpiter aynı zamanda Balık Burcu’nun yönetici gezegeni bu arada(!) Burada, AN HARİTASI önemli bir düşün adamının sonuna işaret ediyor olabilir.
 
 
Diğer vurguları incelemeye devam edersek; 4.evle(herşeyin sonu) ilişkilendirilen Yengeç Burcu’nun yönetici gezegeni Ay’ın İkizler’de yerleşerek 4.evdeki Jüpiter’le 120’lik açısı yapıyor olması herşeyin sonu yani ÖLÜM TEMASI’nın rahat akışına işaret eder. An Haritası’nda ayrıca Ruh, Yaşam, Sağlık enerjisiyle özdeşleşen gezegen GÜNEŞ’in Akrep Burcu gibi ölüm temasını vurgulayan bir evde yerleşmesi hem de an’da 12.ev gibi BIRAKMAK ve TERKETME teması yani ilahi olana aşkınlık mertebesiyle ilişkilendirilen bir evde KAD ile birleşmesi ÖLÜM, DÜNYA’DAN AHIRETE GÖÇ temalarını oldukça güçlendiriyor.
 
 
Güneş(Lider) 12.Evde(kayıp) Jüpiter(filozof savaşçı) 4.evde(herşeyin sonu) gibi yerleştiklerinden, KAD ile birleşmesi kitleleri etkileyen bir KAYIP olacağını ve ÖNEMLİ birinin O anda kaybını tescillemektedir. Ve dahi; Güneş’in GAD ve Uranüs kavuşumundan 6.evden karşıt alması ÖLÜMÜN kronikleşen bir rahatsızlıktan zuhur edeceğini anlatıyor. Dahası; Satürn ‘Yaşam Enerjisi’ ile bağdaştırılan Koç Burcu’na yerleşmiş, Retro durumda seyrediyor. Bu da, Satürn(olgun bir ruh) Koç(öncü savaşçı) vasıflarıyla Retro düzleminde olayın tekamül sürecinin tamamlandığı sinyallerini veriyor.
 
 
Ayrıca, Pluton 8.ev’de yerleşerek ASC Jüpiter’ine uzakta olsa bir 180’lik yaparak ÖLÜM’ün ani bir şekilde gerçekleşeceğini ayan beyan ortaya koyuyor. Tüm bu etkileşimleri ülke haritamız üzerinden ele alırsak, daha da ilginç bir durum ortaya çıkıyor. Ölüm Anı’nın ülke haritamızla biwheel tekniğini kullanarak üst üste koyduğumda astrolojinin gerçek bir ilim olduğunun yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümü yani çok önemli bir liderin Türkiye tarafından kaybedileceği ortaya çıkıyor. Ölüm Anı’nın yükselen yöneticisi Jüpiter, ülke haritamızın 8.evine yerleşerek ölüm temasına destek vermesinin yanında Türkiye’mizin doğum anı haritasının Ay Burcu ile birleşen Ölüm Anı Ay Burcu olan İkizler’in kavuşumu çok manidar hem de 12.evde! İşte bu noktada 8.ev(ÖLÜM) ve 12.ev(kayıp, bırakma, ALLAH’a ulaşma) temalarını barındıran evlerde 120’lik akış meydana gelerek ÖLÜM VE ALLAH’a ulaşma etkisini gözler önüne seriyor.
 
 
Ölüm Anı’nın Güneş’i ülke haritamızın 5.eviyle kavuşarak sahne önünde, tanınan, bilinen ÖNEMLİ birinin kaybına işaret ediyor. Dahası ülkemizin Güneş’iyle kavuşum halinde olması ülkece yasa, sıkıntıya ve kayba uğradığımızı alenen ortaya koyuyor. Yine Ölüm Anı’nda Satürn Rx ‘in ülke haritasının iktidar ve yöneticilerle ilişkilendirilen 10.evine düşmesi. İktidar sahibi bir yöneticinin kaybını açıkça gösteriyor. Satürn görev, kural ve disipline olarak yeniden yapılanma ile doğrudan ilişkilidir.
 
 
Retro durumda olması karmik, görevli ve tekamülünü tamamlayan bilge bir ruhu anlatırken Koç Burcu’nda yerleşmesi öncü, bilge bir savaşçının ölümüne işaret etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk ve Fikirleri’nin hala aynı AYDIN ve BERRAK güzellikte yaşıyor olması ÖLÜM ANI haritasında Güneş’in KAD kavuşum yaparak 12.evle ilişkilendirilen kollektif bilinçaltından gelen ALLAH’ın derin bilgi ve bilgeliğini insanlara aktararak unutulmayacak bir devrim yarattığını gösteriyor.
 
 
Jüpiter’in sonsuz bilgelik ve ilahi görevli vasıflarını atalardan getirdiği mirasla YARINLARA aktarması, Ölüm sonrası başarı ve tanınmanın sürekliği ise; 4.evdeki(ölüm sonrası kişi nasıl anılacak) sorusuna cevap vermiştir. Elbette, Mustafa Kemal Atatürk’ün net doğum tarihi elimizde olmadığından elimizdeki Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve Atatürk’ün ölüm tarihi verilerinden yola çıkarak kısıtlı olsa da; değerli ve sağlamasını kendi içinde sunan gizemli astrolojik verilere ulaşıyoruz. Yeniden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve vatanı için mücadele ederken hayatını kaybetmiş atalarıma ve büyüklerime Allah’tan rahmet dileyerek sözlerimi noktalamak isterim…

Huzur, Barış ve Mutlulukla,
Güçlü Metin

Ölüm ve ötesi ile ilgili:
http://okyanusum.com/ah/insanin-gercegi-1983-ekim/
http://guclumetinleastroloji.blogspot.com/2013/10/sevgili-olum-selam-olsun-sana-bas-et.html