25 Kasım 2013 Pazartesi

ALICE: HANGİ YÖNE GİTMELİYİM? / KEDİ: BU SENİN NEREYE VARMAK İSTEDİĞİNE BAĞLI!

Ay Başak Burcu’nda hareket ettiğinden detay gerektiren, hassasiyetli konular üzerine eğilmek doğru olacaktır. İbadet, tefekkür ve sorgulama için uygun zaman dilimidir. Hesap, matematik ve finans konularını bugün halledebiliriz. Sağlıkla ilgilenmek, yediğine içtiğine dikkat etmek ve diyete başlama kararı için uygun enerjiler mevcut.
 
Ay-Güneş arasında meydana gelen 90’lık açının etkisiyle eril ve dişil enerjilerde mücadele meydana gelecektir. Rahman ve Rahim esmaları arasında dengesizlik yaşanabilir. Yönetici, otorite ve baba figüründe yer alan kişilerle sürtüşmeler oluşabilir. Sakin ve sabırlı olmakta fayda var. Yaratıcı enerjiyi açığa çıkartırken ciddi sorunlar yaşanabilir. Başak-Yay aksında meydana gelen bu sürtüşmenin ‘zihinsel’ boyutta meydana geleceğini söyleyebilirim.
 
Değişken burçların arasındaki zorlayıcı etki yaratan bu akış fikrin sabit olmasına ihtiyaç duyulduğunu anlatmaktadır. Sorunların kökeninde sürekli değişen ruh halinden kaynaklanıyor olabilir. Özellikle; Başak, Yay ve İkizler Burcu’nda yükselen, Güneş ve Ay’ı olanlar karar verirken ılımlı ve sakin olmaya özen göstersinler.
 
Aşırı çalışmaya bağlı zihinsel sorunlar ortaya çıkabileceği gibi bağırsak ve mide hastalıklarına dikkat etmekte fayda var. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Her an yeniden ölüyor ve diriliyoruz. Bu sebeple, fikir ve zihnin vizyoner olabilmesi için değişken nitelikte burç ve gezegenlere ihtiyacı vardır. Buna rağmen kalbin tek’i seyreylemesi için sabitlenmeye ihtiyacı vardır.
 
Ay-Neptün 180’lik etkisi duygusal anlamda kafa karışıklığı verecektir. Kayıp enerjisi bu etkileşimde yoğun olarak yaşanır. Rotanın ve dümenin bizim elimizde olmadığı zaman dilimleridir. Bağımlılık yaratıcı maddelere meyil etmeyiniz. Etkiler gelip geçici olacaktır.

Başak-Balık aksı ‘Karar Mekanizması’nı çalıştıracaktır. Bu aks ‘kadersel’ temaları beraberinde getirir. Çünkü, kişileri kayıp enerjisiyle bir karara vardırır. Zira, kar ve zarar dengesini doğru oturtmak esastır. Uzun süredir size yük olan her türlü bağımlılığı evrene teslim etmek gerekir. Bu evrede, TESLİMİYET ve KABUL önemlidir. Güneş-Neptün 90’lık etkisiyle TESLİMİYET ve KABUL enerjisi daha da yükselecektir. Bu evrede gidene ‘kal’ demek, ‘direnmek’ ve ‘zorlamak’ yarar getirmez. Sadece BİRLİK bilinci içerisinde TEVEKKÜL ederek kendinizi Rabbin şifalı ellerine teslim edin. İnancın huzurlu kıyılarına demir almak gerekir böyle zamanlarda. Alan ‘O’ Veren ‘O’ diyerek yola devam etmek gerekir. Güzel bir film repliği ile Neptün etkisini anlatarak günü özetlemek isterim!

Alice Harikalar Diyarı’nda isimli çizgi filmde ‘Alice Ve Kedi’ bir yol ayrımına gelir. Aralarında aşağıdaki gibi bir diyalog geçer.

Alice ‘lütfen söyler misin, hangi yöne doğru gitmeliyim?’ diye sorar Kedi’ye.
Bu senin nereye varmak istediğine bağlı.’ diye yanıtlar Kedi.
Varacağım yerin neresi olduğu çok önemli değil’ der Alice
O zaman hangi yöne gideceğin de önemli değil’ der Kedi
Ama bir yerlere varmak istiyorum’ diye ekler Alice
Mutlaka bir yerlere varırsın’ der Kedi, ‘eğer yeterince uzun yürürsen!’

Nereye varacağımızı bilmedikten sonra HAKK’a teslim olmak en iyisi… Her ne olursa en doğrusu en hayırlısını O bilir. En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.

Sevgiler,
Güçlü Metin