20 Ocak 2015 Salı

YENİAY KOVA BURCU’NDA:GÖLGELER


20 Ocak 2015 itibariyle Kova Burcu’nda saat 15.13’te YENİAY meydana geliyor. Yeniay zamanları yeni başlangıçlar, hayatımızda girişimde bulunmamız gereken konulara aydınlatıcı bir fener misali ışık tutar. Kova Burcu’nda gerçekleşen YENİAY’ın bizlere neler anlattığına gelin hepbirlikte AN HARİTASI’ndan bakalım…

Yeniay Anı haritasında Yengeç Burcu yükseliyor. Yengeç Burcu geçmiş, kökler ve duygularla doğrudan ilişkilidir. Ay gezegeni tarafında yönetiliyor olması #YENİAY ZAMANI etkilerinin kuvvetli bir enerjiyle açığa çıkacağını gösteriyor. Geçmişten gelen, bırakmakta zorlandığımız ya da sürekli tekrarlanan duygusal bağların ön plana çıkacağını gösteriyor. Yengeç aynı zamanda EV, YUVA gibi bireysel; kollektif olarak yaşadığımız VATAN temalarını gösterir. Yönetici dispozitörü Ay’ın hem YENİAY konumunda hem Kova Burcu’nda ikamet etmesi üstüne üstlük DÖNÜŞÜM temasını sembolize eden 8.evde yerleşmesi hem bireysel hem kollektif anlamda ciddi bir DÖNÜŞÜM, HAREKETLENME ve GERİ DÖNÜŞÜMÜ olmayan bazı olayların gerçekleşeceğinin ilk sinyallerini veriyor.

Yeniay hem karanlık hem aydınlık yüzünü bizlere gösterirken RAHİMİYET sembolizmasını elinde tutar. En karanlık geceleri aydınlatır. Muhammedi Kanal’la doğrudan bağlantılıdır. Bu YENİAY döneminde SIRADIŞI, ÇİZGİ DIŞI ve KALIPLARIMIZI aşan yollara CESARET ve KARARLILIK enerjisiyle girmeyi başarırsak Hz.Muhammed SAV efendimizin SELAM ve SEVGİSİ’ni enerjisel boyutta üzerime almayı başarabiliriz. “Kolay” olacak demiyorum! Zor ve çetrefilli olayların arifesinde olan insani bakış açımızın hayvansal içgüdülerden arınmaya başlayacağı etkilerden bahsediyorum.

Kova Enerjisi alternatif tedavi yöntemleriyle doğrudan ilişkilidir. Bu evrede alternatif tedavilere başlayabilirsiniz. Enerji çalışmları, astroloji ve ilimsel konulardan yardım alabilirsiniz.

Gündelik hayat rutinleri, çalışma koşulları ve sağlık bireysel hayatlarımızda ön planda olacaktır. Sağlık mevzusuna bilimsel açıdan yaklaşırken ruhsal huzur ve emniyet duygularınızı EVRESENSEL ŞİFA sistemi olan Rabb’in Hayy ve Şafi kuvvelerine emanet edeceğiniz etkiler açığa çıkacaktır. Düşünceniz ŞİFA olacaktır; DUA’nız ŞİFA olacaktır.

İLİŞKİLER ve FİKİRLERİ şirk kanalında kurtarmak suretiyle NUR olan kaynağımızı MERKEZ BİLİNCE çekmeliyiz. Her olan olayın tekamül ettiren etkilerini analiz ederek takıldığımız ya da göremediğimiz KARANLIK taraflarını analiz etmek gerekir. Uzaklaştığımız BEN’den merkezde bekleyen HAYY ve ALİM kaynağına doğru ruhsal bilinci çekmeliyiz.

Gölgeden Aydınlığa tek bir adım var…. Sonrası… Cennet

SELAM İLE…

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.

Sevgiler,

Güçlü Metin

                      
                         

                         

 

                         

5 Ocak 2015 Pazartesi

DOLUNAY YENGEÇ’TE:MUCİZE


Herkese hayırdan hayır gelecek YENİ YILIN ilk DOLUNAY’ı gerçekleşiyor. Dolunay zamanları hayatlarımızda tüm duygusal ve fiziksel konuları açıkça ortaya koyar. YARIM KALAN, İFADE EDEMEDİĞİMİZ her türlü durumu şeffaf bir şekilde ortaya koyabiliriz. Yılın ilk DOLUNAY’ı Yengeç Burcu’nda 06.53’te gerçekleşiyor.

Dolunay anı haritasında Oğlak Burcu yükseliyor. Sorumlulukları ciddi bir şekilde yerine getirmek gerekiyor. Engellenmiş, bastırılmış ve kıstırılmış hissediyor olsak dahi hayal, umut, dilek ve ideallerimizi gerçekleştirme yolunda harekete geçmemiz gerekiyor. Zira yükselen yöneticisi Satürn 11.evde Yay Burcu’nda yerleşerek hayallerimizin peşine sorumluluk, ciddiyet ve dirayetle düşmenin yanında İMAN ve VİCDAN temalarının İNANDIKLARIMIZI gerçekleştirmek noktasında yardımcı olacağını anlatıyor. Sahip olduğumuz yetenekleri kullanmayı sıradışı, her zaman yapmadığımız bir stratejiyle ortaya koymanın önemine vurgu yapılıyor. Hep aynı, stabil ve alışılmış davranışlar hayatımızda bir değişikliğe sebep olmuyorsa FARKLI OL’AN’ı denemek gerekiyor! Yapacağımız seçimlerin bolluk, bereket enerjilerini etkileyeceği RIZKIMIZI arttırmak için harakete geçmemiz gerektiğini anlatıyor.

Dolunay, ikili ilişkiler, ortaklık ve evlilik konularında KADERSEL dönüşümler yaşanacağına işaret ediyor. En derinde kalan duygusal ihtiyaçların, beslenme ve aidiyet hissinin açıkça eder-değer olgularını yeniden yapılandırması söz konusu.

AŞK’ın bittiği sadece ALIŞKANLIK için sürdürülen İLİŞKİLER,

AŞK’ın bittiği İŞİMİZ ve HEDEFLERİMİZ’in ani bir kararla sonlandırılması,

BAĞIMLI olduğumuz ALIŞKANLIKLAR’ın tümünün SON BULACAĞI dramatik bir DOLUNAY enerjisi var…

Sirius yıldızıyla etkileşim halinde olan DOLUNAY DUYGULARI PARLATACAK! Omzunda ağlayacağınız, duygularınızı anlayan, sizi seven, değer veren ve AŞK’la güneşin batışını, yağmurun yağışını, rüzgarın esmesini tüm hücrelerinizde hissedeceğiniz duygulara MERHABA diyeceksiniz…

Geçmişten kalan ANI, HAYAL ve TÜM KIRGINLARI hayatın akışına bırakmak, SEVGİ ve HAMD HALİ içinde içten dışa doğru EVRENİN SONSUZ ŞİFALI kaynağına yollayın gitsin…

AŞK gelecek biliyorum,

BOLLUK gelecek biliyorum,

NEFES’im ŞAFİ ismine kanal olacak biliyorum,

MUCİZE’yla hayata geldim, NEFES alıyorum MUCİZE, AŞK’ı bekliyorum MUCİZE…

MUCİZE!

FARKLI OL’AN’; YENİ OL’AN’A DOĞRU YOL AL…

MUCİZE ŞU’AN’ NEF’ES’…

Meryem’in Hz.İsa’yı Dünya’ya getirmesi kadar GERÇEK BİR MUCİZE yaşanacak hepimizin hayatlarında…

Meryem Suresi 96.ayetin sırrınca…

SELAM… SELAM… SELAM…

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.

Sevgiler,

Güçlü Metin
guclumetinleastroloji@gmail.com

                         

3 Ocak 2015 Cumartesi

OCAK AYI BURÇ ANALİZLERİ


KOÇ BURCU

5 Ocak Yengeç Burcu’nda gerçekleşen Dolunay’la ev ve aile konularında gerilim hissedebilirsiniz. Ev alabilir, satabilir ya da taşınabilirsiniz. Bilinçaltı konularda size sıkıntı veren durumların tespitine yönelik çalışmalar yapmanızı öneririm. 6-21 Ocak arası Merkür sosyal gruplar ve çevrenizden gelecek ticari, finansal ve fikirsel faydalara işaret ediyor. 21 Ocak-15 Şubat arası Merkür Gerilemesi sebebiyle YENİ BAŞLANGIÇLAR için uygun enerjiler yok. 4 Ocak-28 Ocak arası arkadaş çevrenizden yeni tanışacağınız birisi gönül kapınızı çalabilir. Bu evrede maddi kaynaklarınızı arttırmak için fırsat edinebilirsiniz, değerlendirin! 28 Ocak’la birlikte manevi çalışmalar, zikir, dua ve ibadet için uygun etkiler açığa çıkacaktır. 20 Ocak Kova Burcu’nda gerçekleşen Yeniay’la birlikte dua, dilek ve isteklerinize kavuşmak için uygun etkiler açığa çıkacaktır.

BOĞA BURCU

5 Ocak Yengeç Burcu’nda gerçekleşen Dolunay’la yakın çevre, kardeşler arası gerilim hissedebilirsiniz. İletişim, pazarlama, toplantı, internet ve eğitimde uğraştığınız konularda netlik kazanacaksınız. Yeni eğitim ve fikirler hayatınıza yön verebilir, ailenizi dinlemenizi öneririm! 6-21 Ocak arası Merkür kariyerinizde fikirlerinizle dikkat çekmenize yardımcı olacaktır. Önemli proje, anlaşma ya da sunuma imza atabilirsiniz. 21 Ocak-15 Şubat arası Merkür Gerilemesi sebebiyle YENİ BAŞLANGIÇLAR için uygun enerjiler yok. 4 Ocak-28 Ocak arası kariyer, toplumsal statünüz olumlu anlamda yükselişe geçecektir. Terfi etmek ve evlenmek için uygun etkiler ortaya çıkıyor. 28 Ocak’la birlikte isteklerinize gönülden bir çabayla sarılmanız ve hayatınızda size gerçek aşkı yaşatacak kişiyle karşılaşmanız olasılığı yükseliyor. Mutlaka dualarınızı sıklaştırın ve sadece İSTEYİN! 20 Ocak Kova Burcu’nda gerçekleşen Yeniay’la birlikte kariyeriniz, toplumsal statünüz ve bilinirliğiniz artacaktır. Başarı sizinle!
İKİZLER BURCU

5 Ocak Yengeç Burcu’nda gerçekleşen Dolunay’la maddi ve manevi sahip olduklarınız konusunda farkındalık yaşayacaksınız. Para kazanacağınız fırsatlar ortaya çıkacaktır. İş arıyorsanız; işe girebilirsiniz. 6-21 Ocak arası Merkür etkisiyle çokuluslu bir firmada işe girebilir, yüksek eğitime başlayabilirsiniz. Okuyacağınız bir kitap ya da duyacağınız bir fikir hayatınızı değiştirebilir! 21 Ocak-15 Şubat arası Merkür Gerilemesi sebebiyle YENİ BAŞLANGIÇLAR için uygun etkiler yok. 4 Ocak-28 Ocak arası kariyerinizle ilgili önemli bir eğitime başlayabilir, yabancılardan destek görebilirsiniz. Kendinizi çok iyi ifade etme fırsatınız olacaktır. Uzak yerlere seyahat edebilirsiniz. Bu evrede yabancı kişilerin desteğini göreceksiniz. Rüyalarınızı mutlaka takip edin! 28 Ocak’la çalışma hayatınızda üstlerinizle uyum yakalayacak, belki de terfi edeceksiniz. İş ortamınızda sizden hoşlanan birisi size açılabilir. Ani bir evlilik teklifi olabilir. 20 Ocak Kova Burcu’nda gerçekleşen Yeniay’la birlikte seyahat, eğitim, pazarlama ve tanıtım konularında yepyeni fırsatları kucaklayacak, hukuksal konularda sıkıntınız varsa bunu halledeceksiniz. Seyahat etmek, yeni insanlar tanımak fayda sağlayacaktır.

YENGEÇ BURCU

5 Ocak Yengeç Burcu’nda gerçekleşen Dolunay’la fiziksel görünümüz yenilenecektir. Kilo vermek, egzersize başlamak ve şifalanmak için uygun etkiler var. Girişim ve yeni başlangıçlara hayatınızda yer açıyorsunuz. 6-21 Ocak Merkür etkisiyle ortaklaşa yatırım, kredi, vergi, nafaka, miras ve borçlar konusunda faydalı fikirler alabilirsiniz. Fakat temkini elden bırakmayınız. 21 Ocak-15 Şubat arası Merkür Gerilemesi sebebiyle YENİ BAŞLANGIÇLAR için uygun enerjiler yok. 4 Ocak-28 Ocak arası eş ya da ortağınızı gelirinde artış olabilir, finansal destek görebilirsiniz. Metafizik konulara yönelebilir, farkındalık kazanabilirsiniz. Estetik müdahale ya da ameliyatlar rahat geçecektir. Miras alabilir ya da kredi başvurunuz uygun ödeme koşullarıyla kabul edilebilir. Finansal destek için uygun etkiler var! 28 Ocak’la birlikte seyahate çıkabilir, hukuksal konular lehinize(haklıysanız) sonuçlanabilir. Yabancı kültürden biriyle tanışabilir, aşk yaşayabilirsiniz. Yüksek eğitime başvurabilir, başarıyla mezun olabilirsiniz. 20 Ocak Kova Burcu’nda gerçekleşen Yeniay’la birlikte finansal destek ve yatırım fırsatları, beklenmedik ani kazançlar yeniden gündeminizde olacaktır.

ASLAN BURCU

5 Ocak Yengeç Burcu’nda gerçekleşen Dolunay’la dedikodu yapan, kötü niyetli ve arkanızdan iş çeviren kişilerin ortaya çıktığını göreceksiniz. Geçmişten gelen yanlış alışkanlık ve bilinçaltı düşüncelerden arınma ve şifalanma zamanıdır. 6-21 Ocak Merkür etkisiyle danışmanlar, eş ya da ortağınızdan faydalı fikirler öğrenebilirsiniz. Yeni ticari anlaşma ya da ortaklığa imza atabilirsiniz. 21 Ocak-15 Şubat Merkür Gerilemesi sebebiyle YENİ BAŞLANGIÇLAR için uygun enerjiler yok. 4 Ocak-28 Ocak arası aşk, evlilik, ilişkiler ve ortaklık konusunda şans sizden yana olacaktır. Uzun süren bir ilişkinin evlilikle sonuçlanması ya da yeni bir aşka yelken açmak söz konusudur. 20 Ocak Kova Yeniay’la birlikte eş ya da ortağınızın maddi ve manevi desteğini görebilir, kredi, nafaka, burs ya da ödemelerinizde rahat akış hissedebilirsiniz. 28 Ocak’la birlikte eş ya da ortağınızın gelirlerinde güzel artışlar olabilir.

BAŞAK BURCU

5 Ocak Yengeç Burcu’nda gerçekleşen Dolunay’la hayallerinize kavuşmak, istek, dilek ve arzularınızı gerçekleştirmek için muazzam güzel enerjiler açığa çıkacaktır. Çocuk sahibi olabilir, sosyal çevrenizden maddi ve manevi destek görebilirsiniz. 6-21 Ocak Merkür etkisiyle projelerinizi tamamlayabilir, iş ortamınızda ufkunuzu açacak faydalı görüşmeler yapabilirsiniz. 21 Ocak-15 Şubat Merkür Gerilemesi sebebiyle YENİ BAŞLANGIÇLAR için uygun enerjiler yok. 4 Ocak-28 Ocak arası yönetici ve üstlerinizden takdir toplayabilir, süregelen işlerinizi rahatlıkla tamamlayabilirsiniz. Sağlık kontrolünden geçmek, diyet ve spora başlamak için uygun enerjiler devam ediyor. 28 Ocak’la birlikte aşk kapınızı çalmaya başlayacak. Yeni biriyle tanışabilir ya da bir evlilik teklifi alabilirsiniz. 20 Ocak Kova Yeniay’la birlikte çalışma alanınızı yenileyebilir, yeni bir projeye başlayabilirsiniz. Sağlığınızla ilgilenmek için uygun etkiler devam ediyor.
TERAZİ BURCU

5 Ocak Yengeç Burcu’nda gerçekleşen Dolunay’la kariyer ve toplumsal statünüz tümden değişecektir. Beklediğiniz terfi ya da iş değişikliğini yapabilirsiniz. Yöneticinizle gerginlik yaşamanız mümkündür. Evlilik kararı alabilirsiniz! 6-21 Ocak Merkür etkisiyle yaratıcı fikirlerinizi kariyer ve iş hayatınızda kullanmanız mümkündür. Sevgiliniz ya da çocuğunuzun fikirleri size yol haritası olabilir. 21 Ocak-15 Şubat Merkür Gerilemesi sebebiyle YENİ BAŞLANGIÇLAR için uygun enerjiler yok. 4 Ocak-28 Ocak yalnızsanız aşk kapınızı çalabilir ya da evliyseniz sürpriz bir hamilelik haberi alabilirsiniz. 20 Ocak Kova Burcu’nda gerçekleşen Yeniay’la birlikte aşk, yaratıcılık ve çocuklarla ilgili güzel gelişmeler yaşanacaktır. 28 Ocak’la çalışma ortamınız ve gündelik hayatınızda egzersiz, spor ve diyet için uygun etkiler ortaya çıkacaktır.

AKREP BURCU

5 Ocak Yengeç Burcu’nda gerçekleşen Dolunay’la yazılı ve sözlü anlaşmalar, hukuki konular, uzun seyahatler ve eğitim konularında gerginlik yaşanabilir. Yayıncılık ve iletişim konularında beklediğiniz bir projenin sonucunu alabilirsiniz. Fikirleriniz aşırı göze batabilir. Uzun süren bir dava, borç ya da işin sonlanabilir, yeni başlangıçlar yapacağınız adımlar atabilirsiniz. 6-21 Ocak Merkür etkisiyle ailenizde fikir alabilir, destek görebilirsiniz. Ev, emlak satın almak için uygun koşullar gündeme gelebilir, DEĞERLENDİRİN! 21 Ocak-15 Şubat Merkür Gerilemesi sebebiyle YENİ BAŞLANGIÇLAR için uygun enerjiler yok. 4-28 OCAK ev kurmak, dekore etmek ya da evinizi yenilemek fırsatları gündeme gelebilir. Ev hayatı kendinizi huzurlu hissetmenize yardımcı olacaktır. Aile, eşiniz, çocuklar ya da arkadaşlarınızla evde keyifli vakit geçirebilirsiniz. 28 Ocak’tan sonra Aşk kapınızı çalabilir ya da evliyseniz hamilelik haberi gündeme gelebilir. 20 Ocak Kova Burcu’nda gerçekleşen Yeniay’la ev ve kariyerinizle ilgili olumlu gelişmeler gündeme gelecektir.
YAY BURCU

5 Ocak Yengeç Burcu’nda gerçekleşen Dolunay’la ortaklaşa kaynaklar, vergi, borç, kredi, ödeme, nafaka ve bursu gibi finansal konularda gerilim yaşanabilir. Ani bir borç ortaya çıkabilir. Aile içi sıkıntılar istenmeyen durumlara sebep olabilir. Sağlık ve kayıplar konusunda temkinli olmak,  harcamalara dikkat etmekte yarar vardır. 6-21 Ocak Merkür etkisiyle kardeş ve yakın çevrenin fikirleri destekleyici unsur yaratacaktır. İmzalı, yazılı ve sözlü anlaşmalara dikkat ediniz. 21 Ocak-15 Şubat Merkür Gerilemesi sebebiyle YENİ BAŞLANGIÇLAR için uygun enerjiler yok. 4-28 Ocak yakın çevreniz ya da bir gezi esnasında tanışacağınız birisiyle aşk yaşamak mümkün olabilir. İş arıyor ya da görüşmelere gidiyorsanız işe alınabilirsiniz. 20 Ocak Kova Burcu’nda gerçekleşen Yeniay’la birlikte iletişim biçiminiz değişecektir. Kardeşinizin hayatında önemli gelişmeler meydana gelebilir ya da sizin insanlara olan bakışınız olumlu yönde değişime uğrayabilir. Fikirlere ve fırsatlara açık olmanız gereken bir evredesiniz, DEĞERLENDİRİN!

OĞLAK BURCU

5 Ocak Yengeç Burcu’nda gerçekleşen Dolunay’la ikili ilişkiler, ortaklık ve evlilik konularında gerilim yaşayabilirsiniz. Eşiniz ya da ortağınız aşırı hassasiyet kazanabilir veya sağlığı ile ilgili sorunlar gündeme gelebilir. Karşınızdaki kişilerin görmediğiniz yüzlerini net bir şekilde görme şansını yakalayacaksınız. 6-21 Ocak Merkür etkisiyle maddi konularda para kazanma fırsatları yakalayacak bir zihne sahip olacaksınız. Anlaşma, sözleşme ve ortaklık teklifleri gelecektir. 21 Ocak-15 Şubat Merkür Gerilemesi sebebiyle YENİ BAŞLANGIÇLAR için uygun enerjiler yok. 4-28 Ocak para kazanmak, yeteneklerinizi kullanmak ve yeteneklerinizi maddi kazanıma dönüştürmek için uygun enerjiler açığa çıkacaktır. Lüzumsuz harcamalardan uzak durmakta fayda vardır! 20 Ocak Kova Burcu’nda gerçekleşen Yeniay’la birlikte yine parasal konular, kazancınızı yükseltmenin yolları ve sahip olduklarınızı fazlalaştırma enerjisi çok yükselecektir. Bu evreyi para kazanmak ve yatırım için mutlaka DEĞERLENDİRİN!

 KOVA BURCU

5 Ocak Yengeç Burcu’nda gerçekleşen Dolunay’la iş hayatı ve gündelik hayatınızda gerginlikler yaşanabilir. Sağlığınıza dikkat etmeniz, gerekli kontrollerden geçmeniz faydalı olacaktır. Aşırı sorumluluk ve iş yükü sizi bunaltabilir. 6-21 Ocak Merkür etkisiyle yaratıcı fikir, sözleriniz ve girişim becerinizle dikkat çekebilirsiniz. 21 Ocak-15 Şubat Merkür Gerilemesi sebebiyle YENİ BAŞLANGIÇLAR için uygun enerjiler yok. 4-28 Ocak herkes size hayran kalacaktır. Fiziksel görünümünüz, davranışlarınız beğeni toplamanıza yardımcı olacaktır. Yalnız olanların aşk ve ilişkilerden yana şansı açık olacaktır. Bu evrede fiziksel görünümü yenilemek, estetik müdahale yaptırmak için uygun etkiler vardır. 20 Ocak Kova Burcu’nda gerçekleşen Yeniay’la sağlıklı yaşam, beslenme ve egzersize başlayabilir. Girişim, ortaklık ve kariyerinizle alakalı önemli kararları DEĞERLENDİREBİLİRSİNİZ! Başlamak için Merkür Gerilemesi’nin bitmesini beklemenizi ÖNERİRİM!

BALIK BURCU

5 Ocak Yengeç Burcu’nda gerçekleşen Dolunay’la ilişkinizde sorunlar gündeme gelebilir. Ya da yalnızsanız fırtınalı bir aşk kapınızı çalabilir. Çocuklarınızla ilgili bir sorunu çözebilir, hamilelik haberi alabilirsiniz. Bu enerjiyi spor ve yaratıcı hobilerinizle açığa çıkarmanızı öneririm! 6-21 Ocak Merkür etkisiyle verilen anlaşma, sözleşme ve ortaklık için uygun enerjiler yoktur. Verilen sözler tutulmayabilir. Sezgi ve iç sesinizi dinlemelisiniz. 21 Ocak-15 Şubat Merkür Gerilemesi sebebiyle YENİ BAŞLANGIÇLAR için uygun enerjiler yok. 4-28 Ocak İlahi Aşk ve ruhsal enerjilerin yükseldiği bu zaman dilimini mutlaka dua, ibadet, zikir ve manevi çalışmalarla değerlendiriniz. Yeni başlayan aşklara temkinli yaklaşarak; iç aleme yönelmek faydalı olacaktır. 20 Ocak Kova Burcu’nda gerçekleşen Yeniay’la gizli olan, arkanızdan iş çeviren ve dedikodu yapan kişilerin açığa çıktığını göreceksiniz. Uzun süredir devam eden bir hastalık ya da sağlık sorununuz varsa şifa enerjisi açığa çıkacaktır. Ruhsal gelişim ve farkındalık kazanabilirsiniz mutlaka DEĞERLENDİRİN!

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.

Sevgiler,

Güçlü Metin